Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.
Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson
Barossa Valley, Australia
Rypäleet: 100% Cabernet Sauvignon
Viiniin käytetyt sangiovese-rypäleet kasvavat Banfi linnan tarhoilla Montalcinon kukkulan rinteillä mineraalisessa maaperässä. Viini fermentoidaan Banfi patentoimissa hybriditynnyreissä joiden päädyt ovat ranskalaista tammea ja seinämät ruostumatonta terästä. Tällä he pystyvät korostamaan sangiovesen luonteikasta hedelmäisyyttä samalla kun huokoinen tammi päästää viiniin sopivasti ilmaa, antaa kompleksisuutta viiniin ja pyöristää tanniineita. Käymisen jälkeen viini siirretään kypsymään kahdeksi vuodeksi valtaviin ranskalaisiin tammitynnyreihin.
Tumma, syvä rubiininpunainen väri. Roteva, runsas,tummaa suklaata, tummia kypsiä mustaviinimarjoja ja kevyesti paahdettua kahvia. Täyteläinen, mehevän pehmeä suutuntuma. Elegantti, vivahteikas, hillityn paahteinen. Dekantoi 1,5-2 tuntia. Tarjoile 16-17°C. Hyvä viini grillatuille lihoille, paistetuille linturuoille sekä mausteisille pataruoille.
Tuotenumero: Alko 903053
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Lasisuositus: Riedel Veritas Cabernet
Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.
Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson
Barossa Valley, Australia
Rypäleet: 100% Cabernet Sauvignon
Viiniin käytetyt sangiovese-rypäleet kasvavat Banfi linnan tarhoilla Montalcinon kukkulan rinteillä mineraalisessa maaperässä. Viini fermentoidaan Banfi patentoimissa hybriditynnyreissä joiden päädyt ovat ranskalaista tammea ja seinämät ruostumatonta terästä. Tällä he pystyvät korostamaan sangiovesen luonteikasta hedelmäisyyttä samalla kun huokoinen tammi päästää viiniin sopivasti ilmaa, antaa kompleksisuutta viiniin ja pyöristää tanniineita. Käymisen jälkeen viini siirretään kypsymään kahdeksi vuodeksi valtaviin ranskalaisiin tammitynnyreihin.
Tumma, syvä rubiininpunainen väri. Roteva, runsas,tummaa suklaata, tummia kypsiä mustaviinimarjoja ja kevyesti paahdettua kahvia. Täyteläinen, mehevän pehmeä suutuntuma. Elegantti, vivahteikas, hillityn paahteinen. Dekantoi 1,5-2 tuntia. Tarjoile 16-17°C. Hyvä viini grillatuille lihoille, paistetuille linturuoille sekä mausteisille pataruoille.
Tuotenumero: Alko 903053
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Lasisuositus: Riedel Veritas Cabernet
Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.
Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson
Barossa Valley, Australia
Rypäleet: 100% Cabernet Sauvignon
Viiniin käytetyt sangiovese-rypäleet kasvavat Banfi linnan tarhoilla Montalcinon kukkulan rinteillä mineraalisessa maaperässä. Viini fermentoidaan Banfi patentoimissa hybriditynnyreissä joiden päädyt ovat ranskalaista tammea ja seinämät ruostumatonta terästä. Tällä he pystyvät korostamaan sangiovesen luonteikasta hedelmäisyyttä samalla kun huokoinen tammi päästää viiniin sopivasti ilmaa, antaa kompleksisuutta viiniin ja pyöristää tanniineita. Käymisen jälkeen viini siirretään kypsymään kahdeksi vuodeksi valtaviin ranskalaisiin tammitynnyreihin.
Tumma, syvä rubiininpunainen väri. Roteva, runsas,tummaa suklaata, tummia kypsiä mustaviinimarjoja ja kevyesti paahdettua kahvia. Täyteläinen, mehevän pehmeä suutuntuma. Elegantti, vivahteikas, hillityn paahteinen. Dekantoi 1,5-2 tuntia. Tarjoile 16-17°C. Hyvä viini grillatuille lihoille, paistetuille linturuoille sekä mausteisille pataruoille.
Tuotenumero: Alko 903053
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Lasisuositus: Riedel Veritas Cabernet