400 g tatteja
5 dl risottoriisiä
1 l sienilientä
0,75 l kuivaa valkoviiniä
2 salottisipulia
100 g voita
200 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 sitruunan kuori
puolen sitruunan mehu
1. Kuumenna oliiviöljyä pannussa.
2. Paista tatteja oliiviöljyssä 5 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja siirrä sienet sivuun odottamaan.
4. Kuullota sipuleita oliiviöljyn kanssa pannulla.
5. Kuullota risottoriisi oliiviöljyn kanssa pannulla.
6. Jatka kuullottamista n. 7 minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.
7. Lisää paistetut tatit.
8. Lisää valkoviini risoton sekaan ja anna viinin imeytyä riiseihin.
9. Lisää sienilientä kolmessa osassa niin, että sieniliemi imeytyy riiseihin. Tämä vaihe kestää noin 15 minuuttia.
10. Kun risotto on puuromaista, siirrä pannu kylmälle levylle, kuutioi voi ja lisää se parmesaanijuuston kanssa risottoon.
11. Sekoita hyvin ja mausta suolalla, sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla.
Piemonte, Italia
Rypäleet: 100% Barbera
Huipputuottaja Prunotton todella maukas barbera-punaviini Barbarescon itäpuolella sijaitsevalta Nizza Monferraton alueelta. Seitsemän päivän kuorimaserointi antaa viinille tumman syvän värin ja 9 kuukautta kestänyt tammikypsytys paahteisuuden, joka yhdistyy hienosti barberan aromikuuteen. Tuloksena on herkullisen kukkea, luumuinen, viikunainen ja sulkainen tuoksu. Suuntuntuma on täyteläinen ja lempeähappoinen. Tanniinit ovat silkkisen pehmeät ja makumaailmaa sävyttää tumma kaakaojauhoinen ja paahteinen aromikkuus. Pitkä jälkimaku jättää suuhun kypsänhedelmäisen suutuntuman – tummaa marjaisuutta ja viehättävää suklaisuutta. Kaunis ja elegantti viini joka hurmaa jo sellaisenaan mutta pääsee oikeuksiinsa ruoan seurassa. Varsin monikäyttöinen viini, joka sopii niin suolaisille juustoille ja antipasteille, linturuoille, pataruoille, risotoille ja tomaattisille ja yrttisille pastoille. Dekantoi 1 tunti ja viilennä 16–18°C-asteiseksi ennen tarjoilua. Nauti keskikokoisesta melko leveäsuuaukkoisesta lasista.
Lasisuositus: Riedel Veritas Syrah
Tuotenumero: Alko 465917
Lisää viinistä Siirry Alkon verkkokauppaan
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Viini: Prunotto Mompertone 2019 – Piemonte, Italia (19,99€; Alko 930148)
Olut: Ritual Lab Self Examination – Italia (13,94€, Alko 910466)
Alkoholiton: Sangre de Toro 0,0 Red – Penedès, Espanja (7,49€, Alko 475617)
500 g puhdistettua peuran fileetä
voita
timjamia
valkosipulia
rosmariinia
suolaa
- Leikkaa peurasta neljä tasakokoista palaa ja jätä huoneen lämpöön tunti ennen paistamista
- Mausta fileet suolalla.
- Paista fileet paahtovoissa ja lisää yrtit sekä valkosipuli. Lapo filettä paahtovoilla noin 2 minuutin ajan per puoli kunnes fileen sisälämpö on 52-astetta.
- Anna levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua
200 g kanaliemi
200 g riistaliemi
500 g lihalientä
200 g madeiraa
20 g sherry-viinietikkaa
1 puntti sitruuna-timjamia
- Laita kaikki muut kattilaan paitsi timjami ja redusoi miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on noin ¼ osa. Kuori pinnalle kertynyttä vaahtoa pois jotta saat mahdollisimman kirkkaan kastikkeen.
- Lisää timjami ja anna maustua 15 minuuttia
- Mausta suolalla
2 kpl portobello-sieniä
- Poista sienestä heltta ja jalka.
- Leikkaa sienistä ohuista siivuja.
- Aseta sienet limittäin leikkuulaudalle ja täytä sienipyreellä ja taita sieni tasku kiinni.
- Höyrytä kaksi minuuttia.
200 g metsäsieniä
1 kpl shalottisipulia kuorittuna ja hienonettuna
2 dl kermaa
- Freesaa sipuli kunnes pehmeitä
- Paista sieniin kaunis väri ja lisää freesatut sipuli ja kerma.
- Kiehauta ja soseuta blenderissä.
- Mausta pyree suolalla ja sitruuna-timjamikastikeella
Puolukkaa, ketunleipää ja syötäviä kukkia
Piemonte, Italia
Rypäleet: 100 % Nebbiolo
Viinin tiilenpunainen väri on verrattain hailakka, mikä on tyypillistä nebbiolo-rypäleistä tuotetuille viineille, koska rypäleen kuorissa ei ole hirveästi väriaineita. Tuoksu on huumaavan aromikas. Siitä löytyy paahteisia sävyjä, jotka muistuttavat tulipesässä hiilloksella palavia puita. Paahteisten sävyjen ohella tuoksusta voi löytää luumuja, viikunaa, kirsikkaa ja appelsiininkuorta sekä kuivayrttejä. Maku on eloisan hapokas ja hersyvän punamarjainen. Elegantit tanniinit muodostavat yhdessä happojen kanssa suuta sulostuttavan ryhdikkyyden jota kypsän kirsikkainen ja luumuinen hedelmäisyys kauniisti tukee. Todella elegantti ja hienostunut barolo, joka pääsee oikeuksiinsa 2 tunnin dekantoinnin myötä isomaljaisesta ja supistuvasuisesta lasista, 17–18°C-asteisena nautittuna.
Lasisuositus: Riedel Veritas Pinot Noir
Alkon tuotenumero: 922096
Lisää viinistä Siirry Alkon verkkokauppaan
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Viini: Prunotto Barbaresco 2019 – Piemonte, Italia (39,98€; Alko 921458)
Olut: Microbirrificio Doppiobaffo Angiuleto IPA – Italia (4,98€; Alko 774744)
Alkoholiton: Lindeman’s Alcohol Free Cabernet Sauvignon – Australia (7,98€, Alko 930833)
Bra Duro DOP tulee Bran kaupungista Cuneosta Piemontesta. Juusto on valmistettu pastöroidusta lehmänmaidosta ja siinä on luonnonvalkoinen tai beige kuori. Bra-juuston sisäpuoli vaihtelee vaaleankeltaisesta tumman keltaiseen oranssiin.
Bran juustoja on kolmea eri tyyppiä; Bra Tenero, Bra Duro ja Bra d’Alpeggio.
Bra Tenero on herkkä tai pehmeä versio, joka vanhenee jopa 45 päivää. Bra Duro on kova versio, jota vanhennetaan 5–6 kuukautta. Bra d’Alpeggio, kolmas tyyppi, valmistetaan vain lehmänmaidosta, joka laiduntaa vuoristolaitumilla kesäkuusta lokakuuhun.
Castelmagno on italialainen puolikova sinihomejuusto, joka valmistetaan Castelmagnon kaupungin alueella Piemontessa, josta se on saanut nimensä. Castelmagno on hyvin vanha juusto, jonka alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1277, ja vuonna 1982 juustolle myönnettiin DOP (Protected Designation of Origin) -status.
Juusto valmistetaan lehmänmaidosta, johon on lisätty hieman lampaan- ja/tai vuohenmaidon seosta, ja sitä kypsytetään kahdesta viiteen kuukautta, jotta se saavuttaa tyypillisen perinteisen maun, ja sen maku vahvistuu, mausteistuu ja terävöityy vanhetessaan.
Jatka Prunotton alku- ja pääruoan viineillä myös juustojen kanssa tai vaihtoehtoisilla juomilla.
400 g tatteja
5 dl risottoriisiä
1 l sienilientä
0,75 l kuivaa valkoviiniä
2 salottisipulia
100 g voita
200 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 sitruunan kuori
puolen sitruunan mehu
1. Kuumenna oliiviöljyä pannussa.
2. Paista tatteja oliiviöljyssä 5 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja siirrä sienet sivuun odottamaan.
4. Kuullota sipuleita oliiviöljyn kanssa pannulla.
5. Kuullota risottoriisi oliiviöljyn kanssa pannulla.
6. Jatka kuullottamista n. 7 minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.
7. Lisää paistetut tatit.
8. Lisää valkoviini risoton sekaan ja anna viinin imeytyä riiseihin.
9. Lisää sienilientä kolmessa osassa niin, että sieniliemi imeytyy riiseihin. Tämä vaihe kestää noin 15 minuuttia.
10. Kun risotto on puuromaista, siirrä pannu kylmälle levylle, kuutioi voi ja lisää se parmesaanijuuston kanssa risottoon.
11. Sekoita hyvin ja mausta suolalla, sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla.
Piemonte, Italia
Rypäleet: 100% Barbera
Huipputuottaja Prunotton todella maukas barbera-punaviini Barbarescon itäpuolella sijaitsevalta Nizza Monferraton alueelta. Seitsemän päivän kuorimaserointi antaa viinille tumman syvän värin ja 9 kuukautta kestänyt tammikypsytys paahteisuuden, joka yhdistyy hienosti barberan aromikuuteen. Tuloksena on herkullisen kukkea, luumuinen, viikunainen ja sulkainen tuoksu. Suuntuntuma on täyteläinen ja lempeähappoinen. Tanniinit ovat silkkisen pehmeät ja makumaailmaa sävyttää tumma kaakaojauhoinen ja paahteinen aromikkuus. Pitkä jälkimaku jättää suuhun kypsänhedelmäisen suutuntuman – tummaa marjaisuutta ja viehättävää suklaisuutta. Kaunis ja elegantti viini joka hurmaa jo sellaisenaan mutta pääsee oikeuksiinsa ruoan seurassa. Varsin monikäyttöinen viini, joka sopii niin suolaisille juustoille ja antipasteille, linturuoille, pataruoille, risotoille ja tomaattisille ja yrttisille pastoille. Dekantoi 1 tunti ja viilennä 16–18°C-asteiseksi ennen tarjoilua. Nauti keskikokoisesta melko leveäsuuaukkoisesta lasista.
Lasisuositus: Riedel Veritas Syrah
Tuotenumero: Alko 465917
Lisää viinistä Siirry Alkon verkkokauppaan
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Viini: Prunotto Mompertone 2019 – Piemonte, Italia (19,99€; Alko 930148)
Olut: Ritual Lab Self Examination – Italia (13,94€, Alko 910466)
Alkoholiton: Sangre de Toro 0,0 Red – Penedès, Espanja (7,49€, Alko 475617)
500 g puhdistettua peuran fileetä
voita
timjamia
valkosipulia
rosmariinia
suolaa
- Leikkaa peurasta neljä tasakokoista palaa ja jätä huoneen lämpöön tunti ennen paistamista
- Mausta fileet suolalla.
- Paista fileet paahtovoissa ja lisää yrtit sekä valkosipuli. Lapo filettä paahtovoilla noin 2 minuutin ajan per puoli kunnes fileen sisälämpö on 52-astetta.
- Anna levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua
200 g kanaliemi
200 g riistaliemi
500 g lihalientä
200 g madeiraa
20 g sherry-viinietikkaa
1 puntti sitruuna-timjamia
- Laita kaikki muut kattilaan paitsi timjami ja redusoi miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on noin ¼ osa. Kuori pinnalle kertynyttä vaahtoa pois jotta saat mahdollisimman kirkkaan kastikkeen.
- Lisää timjami ja anna maustua 15 minuuttia
- Mausta suolalla
2 kpl portobello-sieniä
- Poista sienestä heltta ja jalka.
- Leikkaa sienistä ohuista siivuja.
- Aseta sienet limittäin leikkuulaudalle ja täytä sienipyreellä ja taita sieni tasku kiinni.
- Höyrytä kaksi minuuttia.
200 g metsäsieniä
1 kpl shalottisipulia kuorittuna ja hienonettuna
2 dl kermaa
- Freesaa sipuli kunnes pehmeitä
- Paista sieniin kaunis väri ja lisää freesatut sipuli ja kerma.
- Kiehauta ja soseuta blenderissä.
- Mausta pyree suolalla ja sitruuna-timjamikastikeella
Puolukkaa, ketunleipää ja syötäviä kukkia
Piemonte, Italia
Rypäleet: 100 % Nebbiolo
Viinin tiilenpunainen väri on verrattain hailakka, mikä on tyypillistä nebbiolo-rypäleistä tuotetuille viineille, koska rypäleen kuorissa ei ole hirveästi väriaineita. Tuoksu on huumaavan aromikas. Siitä löytyy paahteisia sävyjä, jotka muistuttavat tulipesässä hiilloksella palavia puita. Paahteisten sävyjen ohella tuoksusta voi löytää luumuja, viikunaa, kirsikkaa ja appelsiininkuorta sekä kuivayrttejä. Maku on eloisan hapokas ja hersyvän punamarjainen. Elegantit tanniinit muodostavat yhdessä happojen kanssa suuta sulostuttavan ryhdikkyyden jota kypsän kirsikkainen ja luumuinen hedelmäisyys kauniisti tukee. Todella elegantti ja hienostunut barolo, joka pääsee oikeuksiinsa 2 tunnin dekantoinnin myötä isomaljaisesta ja supistuvasuisesta lasista, 17–18°C-asteisena nautittuna.
Lasisuositus: Riedel Veritas Pinot Noir
Alkon tuotenumero: 922096
Lisää viinistä Siirry Alkon verkkokauppaan
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Viini: Prunotto Barbaresco 2019 – Piemonte, Italia (39,98€; Alko 921458)
Olut: Microbirrificio Doppiobaffo Angiuleto IPA – Italia (4,98€; Alko 774744)
Alkoholiton: Lindeman’s Alcohol Free Cabernet Sauvignon – Australia (7,98€, Alko 930833)
Bra Duro DOP tulee Bran kaupungista Cuneosta Piemontesta. Juusto on valmistettu pastöroidusta lehmänmaidosta ja siinä on luonnonvalkoinen tai beige kuori. Bra-juuston sisäpuoli vaihtelee vaaleankeltaisesta tumman keltaiseen oranssiin.
Bran juustoja on kolmea eri tyyppiä; Bra Tenero, Bra Duro ja Bra d’Alpeggio.
Bra Tenero on herkkä tai pehmeä versio, joka vanhenee jopa 45 päivää. Bra Duro on kova versio, jota vanhennetaan 5–6 kuukautta. Bra d’Alpeggio, kolmas tyyppi, valmistetaan vain lehmänmaidosta, joka laiduntaa vuoristolaitumilla kesäkuusta lokakuuhun.
Castelmagno on italialainen puolikova sinihomejuusto, joka valmistetaan Castelmagnon kaupungin alueella Piemontessa, josta se on saanut nimensä. Castelmagno on hyvin vanha juusto, jonka alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1277, ja vuonna 1982 juustolle myönnettiin DOP (Protected Designation of Origin) -status.
Juusto valmistetaan lehmänmaidosta, johon on lisätty hieman lampaan- ja/tai vuohenmaidon seosta, ja sitä kypsytetään kahdesta viiteen kuukautta, jotta se saavuttaa tyypillisen perinteisen maun, ja sen maku vahvistuu, mausteistuu ja terävöityy vanhetessaan.
Jatka Prunotton alku- ja pääruoan viineillä myös juustojen kanssa tai vaihtoehtoisilla juomilla.
TOIMITUS/JULKAISIJA
LuxMedia Oü
Parda 8
Tallinn 10151
info@weekendmenu.fi
AINEISTON TOIMITUS
aineisto@deluxe-lehti.fi
400 g tatteja
5 dl risottoriisiä
1 l sienilientä
0,75 l kuivaa valkoviiniä
2 salottisipulia
100 g voita
200 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 sitruunan kuori
puolen sitruunan mehu
1. Kuumenna oliiviöljyä pannussa.
2. Paista tatteja oliiviöljyssä 5 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja siirrä sienet sivuun odottamaan.
4. Kuullota sipuleita oliiviöljyn kanssa pannulla.
5. Kuullota risottoriisi oliiviöljyn kanssa pannulla.
6. Jatka kuullottamista n. 7 minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.
7. Lisää paistetut tatit.
8. Lisää valkoviini risoton sekaan ja anna viinin imeytyä riiseihin.
9. Lisää sienilientä kolmessa osassa niin, että sieniliemi imeytyy riiseihin. Tämä vaihe kestää noin 15 minuuttia.
10. Kun risotto on puuromaista, siirrä pannu kylmälle levylle, kuutioi voi ja lisää se parmesaanijuuston kanssa risottoon.
11. Sekoita hyvin ja mausta suolalla, sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla.
Piemonte, Italia
Rypäleet: 100% Barbera
Huipputuottaja Prunotton todella maukas barbera-punaviini Barbarescon itäpuolella sijaitsevalta Nizza Monferraton alueelta. Seitsemän päivän kuorimaserointi antaa viinille tumman syvän värin ja 9 kuukautta kestänyt tammikypsytys paahteisuuden, joka yhdistyy hienosti barberan aromikuuteen. Tuloksena on herkullisen kukkea, luumuinen, viikunainen ja sulkainen tuoksu. Suuntuntuma on täyteläinen ja lempeähappoinen. Tanniinit ovat silkkisen pehmeät ja makumaailmaa sävyttää tumma kaakaojauhoinen ja paahteinen aromikkuus. Pitkä jälkimaku jättää suuhun kypsänhedelmäisen suutuntuman – tummaa marjaisuutta ja viehättävää suklaisuutta. Kaunis ja elegantti viini joka hurmaa jo sellaisenaan mutta pääsee oikeuksiinsa ruoan seurassa. Varsin monikäyttöinen viini, joka sopii niin suolaisille juustoille ja antipasteille, linturuoille, pataruoille, risotoille ja tomaattisille ja yrttisille pastoille. Dekantoi 1 tunti ja viilennä 16–18°C-asteiseksi ennen tarjoilua. Nauti keskikokoisesta melko leveäsuuaukkoisesta lasista.
Lasisuositus: Riedel Veritas Syrah
Tuotenumero: Alko 465917
Lisää viinistä Siirry Alkon verkkokauppaan
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Viini: Prunotto Mompertone 2019 – Piemonte, Italia (19,99€; Alko 930148)
Olut: Ritual Lab Self Examination – Italia (13,94€, Alko 910466)
Alkoholiton: Sangre de Toro 0,0 Red – Penedès, Espanja (7,49€, Alko 475617)
500 g puhdistettua peuran fileetä
voita
timjamia
valkosipulia
rosmariinia
suolaa
- Leikkaa peurasta neljä tasakokoista palaa ja jätä huoneen lämpöön tunti ennen paistamista
- Mausta fileet suolalla.
- Paista fileet paahtovoissa ja lisää yrtit sekä valkosipuli. Lapo filettä paahtovoilla noin 2 minuutin ajan per puoli kunnes fileen sisälämpö on 52-astetta.
- Anna levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua
200 g kanaliemi
200 g riistaliemi
500 g lihalientä
200 g madeiraa
20 g sherry-viinietikkaa
1 puntti sitruuna-timjamia
- Laita kaikki muut kattilaan paitsi timjami ja redusoi miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on noin ¼ osa. Kuori pinnalle kertynyttä vaahtoa pois jotta saat mahdollisimman kirkkaan kastikkeen.
- Lisää timjami ja anna maustua 15 minuuttia
- Mausta suolalla
2 kpl portobello-sieniä
- Poista sienestä heltta ja jalka.
- Leikkaa sienistä ohuista siivuja.
- Aseta sienet limittäin leikkuulaudalle ja täytä sienipyreellä ja taita sieni tasku kiinni.
- Höyrytä kaksi minuuttia.
200 g metsäsieniä
1 kpl shalottisipulia kuorittuna ja hienonettuna
2 dl kermaa
- Freesaa sipuli kunnes pehmeitä
- Paista sieniin kaunis väri ja lisää freesatut sipuli ja kerma.
- Kiehauta ja soseuta blenderissä.
- Mausta pyree suolalla ja sitruuna-timjamikastikeella
Puolukkaa, ketunleipää ja syötäviä kukkia
Piemonte, Italia
Rypäleet: 100 % Nebbiolo
Viinin tiilenpunainen väri on verrattain hailakka, mikä on tyypillistä nebbiolo-rypäleistä tuotetuille viineille, koska rypäleen kuorissa ei ole hirveästi väriaineita. Tuoksu on huumaavan aromikas. Siitä löytyy paahteisia sävyjä, jotka muistuttavat tulipesässä hiilloksella palavia puita. Paahteisten sävyjen ohella tuoksusta voi löytää luumuja, viikunaa, kirsikkaa ja appelsiininkuorta sekä kuivayrttejä. Maku on eloisan hapokas ja hersyvän punamarjainen. Elegantit tanniinit muodostavat yhdessä happojen kanssa suuta sulostuttavan ryhdikkyyden jota kypsän kirsikkainen ja luumuinen hedelmäisyys kauniisti tukee. Todella elegantti ja hienostunut barolo, joka pääsee oikeuksiinsa 2 tunnin dekantoinnin myötä isomaljaisesta ja supistuvasuisesta lasista, 17–18°C-asteisena nautittuna.
Lasisuositus: Riedel Veritas Pinot Noir
Alkon tuotenumero: 922096
Lisää viinistä Siirry Alkon verkkokauppaan
Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.
Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.
Viini: Prunotto Barbaresco 2019 – Piemonte, Italia (39,98€; Alko 921458)
Olut: Microbirrificio Doppiobaffo Angiuleto IPA – Italia (4,98€; Alko 774744)
Alkoholiton: Lindeman’s Alcohol Free Cabernet Sauvignon – Australia (7,98€, Alko 930833)
Bra Duro DOP tulee Bran kaupungista Cuneosta Piemontesta. Juusto on valmistettu pastöroidusta lehmänmaidosta ja siinä on luonnonvalkoinen tai beige kuori. Bra-juuston sisäpuoli vaihtelee vaaleankeltaisesta tumman keltaiseen oranssiin.
Bran juustoja on kolmea eri tyyppiä; Bra Tenero, Bra Duro ja Bra d’Alpeggio.
Bra Tenero on herkkä tai pehmeä versio, joka vanhenee jopa 45 päivää. Bra Duro on kova versio, jota vanhennetaan 5–6 kuukautta. Bra d’Alpeggio, kolmas tyyppi, valmistetaan vain lehmänmaidosta, joka laiduntaa vuoristolaitumilla kesäkuusta lokakuuhun.
Castelmagno on italialainen puolikova sinihomejuusto, joka valmistetaan Castelmagnon kaupungin alueella Piemontessa, josta se on saanut nimensä. Castelmagno on hyvin vanha juusto, jonka alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1277, ja vuonna 1982 juustolle myönnettiin DOP (Protected Designation of Origin) -status.
Juusto valmistetaan lehmänmaidosta, johon on lisätty hieman lampaan- ja/tai vuohenmaidon seosta, ja sitä kypsytetään kahdesta viiteen kuukautta, jotta se saavuttaa tyypillisen perinteisen maun, ja sen maku vahvistuu, mausteistuu ja terävöityy vanhetessaan.
Jatka Prunotton alku- ja pääruoan viineillä myös juustojen kanssa tai vaihtoehtoisilla juomilla.
TOIMITUS/JULKAISIJA
LuxMedia Oü
Parda 8
Tallinn 10151
info@weekendmenu.fi
AINEISTON TOIMITUS
aineisto@deluxe-lehti.fi