Peuraa ja metsäsieniä

Peuraa ja metsäsieniä à la Pekka Terävä

Viikko 02/2023 – DeLuxe Weekend Menu 

Pekka Terävä | Olo Collection

- Siianmätiä ja briossia
- Peuraa ja metsäsieniä 
- Omenaa ja sitruunaverbenaa


Tulosta menu



kuvat Jussi Eskola



ALKURUOKA


Siianmätiä ja briossia


1 kpl briossi
2 rkl hunajaa
30 g voita
200 g siianmätiä
200 g ranskankermaa
ruohosipulia ja pippuria

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Pensselöi briossin päälle ja paista 180 asteisessa uunissa neljä minuuttia.

2. Vatkaa ranskankerma ilmavaksi, mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja rouhitulla pippurilla. Tarjoile mädin ja briossin kanssa.



Siianmätiä ja briossia

Juomasuositus

Domaine Rolet Crémant du Jura Blanc Brut

Jura, Ranska
Rypäleet: 57% Chardonnay, 16% Savagnin, 16% Poulsard, 11% Pinot Noir,

Tähän kuohuviiniin käytetyt rypäleet tulevat 280-380 metrin korkeudella sijaitsevilta viinitarhoilta yli 20 vuotiaista köynnöksistä. Viini on käynyt terästankeissa luonnonhiivoilla ja kypsytetty 24 kuukautta hiivasakan päällä.
 
Hienokuplainen, kellertävän värinen kuohuviini, jonka tuoksu on aromikas ja tyylikkään paahteinen. Aromeista löytää briossia ja keltaisia hedelmiä. Maku on kuiva ja raikas. Suutuntuma on silkkinen. Maussa on vihreää omenaa ja hienostunutta paahteisuutta. Elegantti kuohuviini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta täydentää myös äyriäisruokia, salaatteja ja keittoja. Tarjoile 6-8°C-asteisena.

Lasisuositus: Riedel Veritas Champagne


23,98 €

Tuotenumero: Alko 901127



Siirry Alkon verkkokauppaan



Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Viini: Fernand Engel Crémant d’Alsace Brut Tradition (18,98€; Alko 928403)

Olut: Obolon Premium Lager – Ukraina (3,48€; Alko 957896

Alkoholiton: Nozeco Fine Sparkling Alcohol Free – Ranska (6,89€, Alko 951394)

PÄÄRUOKA


Peuraa ja metsäsieniä


400 g peuran lapaa tai muuta ruhon edullisempia osia
100 g kanttarellia
100 g lampaankääpää
1 l kanalientä
2 kpl sipulia
1 kpl valkosipulin kynsi
100 g voita
laakerinlehtiä, katajanmarjaa, sinihomejuustoa, timjamia, suolaa, öljyä ja mustapippuria

1. Leikkaa lihat kuutioksi, laita kylmään veteen ja ryöppää pari kertaa. Laita lihat kattilaan, lisää öljy ja ota lihoihin väri. Lisää putsatut metsäsienet pataan, lisää mausteet ja kanaliemi.

2. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi suola, voi ja sinihomejuusto.

3. Tarkista että lihat ovat kypsiä ja tarkista maku! Tarjoile!

Peuraa ja metsäsieniä

Juomasuositus

Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018

Veneto, Italia
Rypäleet: Corvina Veronese, Croatina, Rondinella, Oseleta

Viiniin käytetyt rypäletertut poimitaan käsin niiden optimikypsyydessä, jotta happotasapaino säilyy riittävän korkeana. Rypäleterttuja kuivatetaan 3-4 kuukautta, jolloin niiden nestepitoisuus putoaa jopa 40 %. Kuivauksen jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja viini käy kuorikäymisen noin 15-20 päivän ajan. Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 36 kuukautta. Tumma kirsikanpunainen väri. Huumaavan runsas tuoksu, jossa on aistittavissa kukkeutta, kirsikkaisuutta, luumuisuutta ja tummaa suklaata. Täyteläinen ja todella runsas maku, jota sävyttävät kypsä kirsikkaisuus, luumuisuus ja runsinaisuus. Hienostunut silkkinen tanniinirakenne joka tuntuu näykkii lempeästi ikeniä. Jälkimaku on pitkä ja lämmittävä. Vaikka viinissä on runsaasti alkoholia (16,5%), se ei tunnu polttavana, vaan on integroitunut hienosti yhdessä hapokkuuden, hedelmäisyyden, makeuden ja aromien kanssa. Todella nautinnollinen nyt, mutta viini kestää yhä 5-10 vuoden kypsytystä. Dekantoi 2 tuntia ja tarjoile 16-18°C-asteisena. Nauti keskikokoisesta melko leveäsuuaukkoisesta lasista. Loistokumppani juustoille, grillatuille pihveille, lampaan kyljyksille sekä riistaruoille.

Lasisuositus: Riedel Veritas Cabernet


46,49 €

Tuotenumero: Alko 458517



Lisää viinistä    Siirry  Alkon verkkokauppaan


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Viini: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2018 – Veneto, Italia (22,98€; Alko 007122)

Olut: Mallaskoski Oidipus Bourbon Barrel Aged Imperial Rye Stout – Suomi (6,99€; Alko 959251)

Alkoholiton: Torres Natureo Garnacha Syrah 2021 – Penedès, Espanja (5,16€, Alko 429674)

JÄLKIRUOKA


Omenaa ja sitruunaverbenaa


Sitruunaverbenavanukas

250 g maitoa
50 g kermaa
70 g sokeria
2 kpl liivatelehteä
1 pnt sitruunaverbenaa

1. Kiehauta maito, kerma ja sokeri. Lisää liivate ja verbena.
 
2. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
 
3. Annostele lautaselle ja siirrä kylmään. Anna hyytyä neljä tuntia.

Verbenaliemi

20 g limen mehua
100 g vettä
35 g sokeria
yhden limen kuori
1 puntti sitruunaverbeenaa

1. Kiehauta vesi ja sokeri.

2. Lisää lime ja verbena anna maustua kylmässä kaksi tuntia ja siivilöi.

3. Lisäksi vihreää omenaa ja verbenaa.



Omenaa ja sitruunaverbenaa

Juomasuositus


Huber Riesling Auslese 2015

Traisental, Itävalta
Rypäleet: 100% Riesling

Vuoden viinintekijänäkin Itävallassa tunnustettu viinintuottaja Markus Huber on hurmannut monet luonteikkaan aromikkailla ja puhtaan mineraalisilla valkoviineillään, joista tämä makea viini on hyvä osoitus. Viini on tuotettu myöhään poimituista jalohomeisista riesling-rypäleistä, jotka ovat kasvaneet Engelreichin ja Bergin kalkkipitoisilla tarhoilla. Terästankkikäyminen on tapahtunut viileässä 17°C-asteen lämpötilassa, minkä seurauksena viinissä on onnistututtu säilyttämään sen rapsakka hapokkuus ja raikas hedelmäisyys. Viinin makeutta (jäännössokeria 110g/l) tasapainottaa hienosti runsas hapokkuus (6,9g/l), minkä seurauksena viini on nautinnollisen tasapainoinen ja kestää hyvin paitsi makeita myös hapokkaita marjajälkiruokia. Viilennä 6-8°C-asteiseksi ennen tarjoilua ja nauti melko pienimaljaisista laseista.

Lasisuositus: Riedel Veritas Riesling


16,98€ (puolikas pullo)

Tuotenumero: Alko 912338



Siirry Alkon verkkokauppaan

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Alkoholiton: Lehtikuohu – Suomi (4,46€ – 0,2l, Alko 525993)




Peuraa ja metsäsieniä

Peuraa ja metsäsieniä à la Pekka Terävä

Viikko 02/2023 – DeLuxe Weekend Menu 

Pekka Terävä | Olo Collection

- Siianmätiä ja briossia
- Peuraa ja metsäsieniä 
- Omenaa ja sitruunaverbenaa


Tulosta menu



kuvat Jussi Eskola



ALKURUOKA


Siianmätiä ja briossia


1 kpl briossi
2 rkl hunajaa
30 g voita
200 g siianmätiä
200 g ranskankermaa
ruohosipulia ja pippuria

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Pensselöi briossin päälle ja paista 180 asteisessa uunissa neljä minuuttia.

2. Vatkaa ranskankerma ilmavaksi, mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja rouhitulla pippurilla. Tarjoile mädin ja briossin kanssa.



Siianmätiä ja briossia

Juomasuositus

Domaine Rolet Crémant du Jura Blanc Brut

Jura, Ranska
Rypäleet: 57% Chardonnay, 16% Savagnin, 16% Poulsard, 11% Pinot Noir,

Tähän kuohuviiniin käytetyt rypäleet tulevat 280-380 metrin korkeudella sijaitsevilta viinitarhoilta yli 20 vuotiaista köynnöksistä. Viini on käynyt terästankeissa luonnonhiivoilla ja kypsytetty 24 kuukautta hiivasakan päällä.
 
Hienokuplainen, kellertävän värinen kuohuviini, jonka tuoksu on aromikas ja tyylikkään paahteinen. Aromeista löytää briossia ja keltaisia hedelmiä. Maku on kuiva ja raikas. Suutuntuma on silkkinen. Maussa on vihreää omenaa ja hienostunutta paahteisuutta. Elegantti kuohuviini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta täydentää myös äyriäisruokia, salaatteja ja keittoja. Tarjoile 6-8°C-asteisena.

Lasisuositus: Riedel Veritas Champagne


23,98 €

Tuotenumero: Alko 901127



Siirry Alkon verkkokauppaan



Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Viini: Fernand Engel Crémant d’Alsace Brut Tradition (18,98€; Alko 928403)

Olut: Obolon Premium Lager – Ukraina (3,48€; Alko 957896

Alkoholiton: Nozeco Fine Sparkling Alcohol Free – Ranska (6,89€, Alko 951394)

PÄÄRUOKA


Peuraa ja metsäsieniä


400 g peuran lapaa tai muuta ruhon edullisempia osia
100 g kanttarellia
100 g lampaankääpää
1 l kanalientä
2 kpl sipulia
1 kpl valkosipulin kynsi
100 g voita
laakerinlehtiä, katajanmarjaa, sinihomejuustoa, timjamia, suolaa, öljyä ja mustapippuria

1. Leikkaa lihat kuutioksi, laita kylmään veteen ja ryöppää pari kertaa. Laita lihat kattilaan, lisää öljy ja ota lihoihin väri. Lisää putsatut metsäsienet pataan, lisää mausteet ja kanaliemi.

2. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi suola, voi ja sinihomejuusto.

3. Tarkista että lihat ovat kypsiä ja tarkista maku! Tarjoile!

Peuraa ja metsäsieniä

Juomasuositus

Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018

Veneto, Italia
Rypäleet: Corvina Veronese, Croatina, Rondinella, Oseleta

Viiniin käytetyt rypäletertut poimitaan käsin niiden optimikypsyydessä, jotta happotasapaino säilyy riittävän korkeana. Rypäleterttuja kuivatetaan 3-4 kuukautta, jolloin niiden nestepitoisuus putoaa jopa 40 %. Kuivauksen jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja viini käy kuorikäymisen noin 15-20 päivän ajan. Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 36 kuukautta. Tumma kirsikanpunainen väri. Huumaavan runsas tuoksu, jossa on aistittavissa kukkeutta, kirsikkaisuutta, luumuisuutta ja tummaa suklaata. Täyteläinen ja todella runsas maku, jota sävyttävät kypsä kirsikkaisuus, luumuisuus ja runsinaisuus. Hienostunut silkkinen tanniinirakenne joka tuntuu näykkii lempeästi ikeniä. Jälkimaku on pitkä ja lämmittävä. Vaikka viinissä on runsaasti alkoholia (16,5%), se ei tunnu polttavana, vaan on integroitunut hienosti yhdessä hapokkuuden, hedelmäisyyden, makeuden ja aromien kanssa. Todella nautinnollinen nyt, mutta viini kestää yhä 5-10 vuoden kypsytystä. Dekantoi 2 tuntia ja tarjoile 16-18°C-asteisena. Nauti keskikokoisesta melko leveäsuuaukkoisesta lasista. Loistokumppani juustoille, grillatuille pihveille, lampaan kyljyksille sekä riistaruoille.

Lasisuositus: Riedel Veritas Cabernet


46,49 €

Tuotenumero: Alko 458517



Lisää viinistä    Siirry  Alkon verkkokauppaan


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Viini: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2018 – Veneto, Italia (22,98€; Alko 007122)

Olut: Mallaskoski Oidipus Bourbon Barrel Aged Imperial Rye Stout – Suomi (6,99€; Alko 959251)

Alkoholiton: Torres Natureo Garnacha Syrah 2021 – Penedès, Espanja (5,16€, Alko 429674)

JÄLKIRUOKA


Omenaa ja sitruunaverbenaa


Sitruunaverbenavanukas

250 g maitoa
50 g kermaa
70 g sokeria
2 kpl liivatelehteä
1 pnt sitruunaverbenaa

1. Kiehauta maito, kerma ja sokeri. Lisää liivate ja verbena.
 
2. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
 
3. Annostele lautaselle ja siirrä kylmään. Anna hyytyä neljä tuntia.

Verbenaliemi

20 g limen mehua
100 g vettä
35 g sokeria
yhden limen kuori
1 puntti sitruunaverbeenaa

1. Kiehauta vesi ja sokeri.

2. Lisää lime ja verbena anna maustua kylmässä kaksi tuntia ja siivilöi.

3. Lisäksi vihreää omenaa ja verbenaa.



Omenaa ja sitruunaverbenaa

Juomasuositus


Huber Riesling Auslese 2015

Traisental, Itävalta
Rypäleet: 100% Riesling

Vuoden viinintekijänäkin Itävallassa tunnustettu viinintuottaja Markus Huber on hurmannut monet luonteikkaan aromikkailla ja puhtaan mineraalisilla valkoviineillään, joista tämä makea viini on hyvä osoitus. Viini on tuotettu myöhään poimituista jalohomeisista riesling-rypäleistä, jotka ovat kasvaneet Engelreichin ja Bergin kalkkipitoisilla tarhoilla. Terästankkikäyminen on tapahtunut viileässä 17°C-asteen lämpötilassa, minkä seurauksena viinissä on onnistututtu säilyttämään sen rapsakka hapokkuus ja raikas hedelmäisyys. Viinin makeutta (jäännössokeria 110g/l) tasapainottaa hienosti runsas hapokkuus (6,9g/l), minkä seurauksena viini on nautinnollisen tasapainoinen ja kestää hyvin paitsi makeita myös hapokkaita marjajälkiruokia. Viilennä 6-8°C-asteiseksi ennen tarjoilua ja nauti melko pienimaljaisista laseista.

Lasisuositus: Riedel Veritas Riesling


16,98€ (puolikas pullo)

Tuotenumero: Alko 912338



Siirry Alkon verkkokauppaan

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Alkoholiton: Lehtikuohu – Suomi (4,46€ – 0,2l, Alko 525993)




Peuraa ja metsäsieniä

Peuraa ja metsäsieniä à la Pekka Terävä

Viikko 02/2023 – DeLuxe Weekend Menu 

Pekka Terävä | Olo Collection

- Siianmätiä ja briossia
- Peuraa ja metsäsieniä 
- Omenaa ja sitruunaverbenaa


Tulosta menu



kuvat Jussi Eskola



ALKURUOKA


Siianmätiä ja briossia


1 kpl briossi
2 rkl hunajaa
30 g voita
200 g siianmätiä
200 g ranskankermaa
ruohosipulia ja pippuria

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Pensselöi briossin päälle ja paista 180 asteisessa uunissa neljä minuuttia.

2. Vatkaa ranskankerma ilmavaksi, mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja rouhitulla pippurilla. Tarjoile mädin ja briossin kanssa.



Siianmätiä ja briossia

Juomasuositus

Domaine Rolet Crémant du Jura Blanc Brut

Jura, Ranska
Rypäleet: 57% Chardonnay, 16% Savagnin, 16% Poulsard, 11% Pinot Noir,

Tähän kuohuviiniin käytetyt rypäleet tulevat 280-380 metrin korkeudella sijaitsevilta viinitarhoilta yli 20 vuotiaista köynnöksistä. Viini on käynyt terästankeissa luonnonhiivoilla ja kypsytetty 24 kuukautta hiivasakan päällä.
 
Hienokuplainen, kellertävän värinen kuohuviini, jonka tuoksu on aromikas ja tyylikkään paahteinen. Aromeista löytää briossia ja keltaisia hedelmiä. Maku on kuiva ja raikas. Suutuntuma on silkkinen. Maussa on vihreää omenaa ja hienostunutta paahteisuutta. Elegantti kuohuviini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta täydentää myös äyriäisruokia, salaatteja ja keittoja. Tarjoile 6-8°C-asteisena.

Lasisuositus: Riedel Veritas Champagne


23,98 €

Tuotenumero: Alko 901127



Siirry Alkon verkkokauppaan



Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Viini: Fernand Engel Crémant d’Alsace Brut Tradition (18,98€; Alko 928403)

Olut: Obolon Premium Lager – Ukraina (3,48€; Alko 957896

Alkoholiton: Nozeco Fine Sparkling Alcohol Free – Ranska (6,89€, Alko 951394)

PÄÄRUOKA


Peuraa ja metsäsieniä


400 g peuran lapaa tai muuta ruhon edullisempia osia
100 g kanttarellia
100 g lampaankääpää
1 l kanalientä
2 kpl sipulia
1 kpl valkosipulin kynsi
100 g voita
laakerinlehtiä, katajanmarjaa, sinihomejuustoa, timjamia, suolaa, öljyä ja mustapippuria

1. Leikkaa lihat kuutioksi, laita kylmään veteen ja ryöppää pari kertaa. Laita lihat kattilaan, lisää öljy ja ota lihoihin väri. Lisää putsatut metsäsienet pataan, lisää mausteet ja kanaliemi.

2. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi suola, voi ja sinihomejuusto.

3. Tarkista että lihat ovat kypsiä ja tarkista maku! Tarjoile!

Peuraa ja metsäsieniä

Juomasuositus

Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018

Veneto, Italia
Rypäleet: Corvina Veronese, Croatina, Rondinella, Oseleta

Viiniin käytetyt rypäletertut poimitaan käsin niiden optimikypsyydessä, jotta happotasapaino säilyy riittävän korkeana. Rypäleterttuja kuivatetaan 3-4 kuukautta, jolloin niiden nestepitoisuus putoaa jopa 40 %. Kuivauksen jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja viini käy kuorikäymisen noin 15-20 päivän ajan. Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 36 kuukautta. Tumma kirsikanpunainen väri. Huumaavan runsas tuoksu, jossa on aistittavissa kukkeutta, kirsikkaisuutta, luumuisuutta ja tummaa suklaata. Täyteläinen ja todella runsas maku, jota sävyttävät kypsä kirsikkaisuus, luumuisuus ja runsinaisuus. Hienostunut silkkinen tanniinirakenne joka tuntuu näykkii lempeästi ikeniä. Jälkimaku on pitkä ja lämmittävä. Vaikka viinissä on runsaasti alkoholia (16,5%), se ei tunnu polttavana, vaan on integroitunut hienosti yhdessä hapokkuuden, hedelmäisyyden, makeuden ja aromien kanssa. Todella nautinnollinen nyt, mutta viini kestää yhä 5-10 vuoden kypsytystä. Dekantoi 2 tuntia ja tarjoile 16-18°C-asteisena. Nauti keskikokoisesta melko leveäsuuaukkoisesta lasista. Loistokumppani juustoille, grillatuille pihveille, lampaan kyljyksille sekä riistaruoille.

Lasisuositus: Riedel Veritas Cabernet


46,49 €

Tuotenumero: Alko 458517



Lisää viinistä    Siirry  Alkon verkkokauppaan


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Viini: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2018 – Veneto, Italia (22,98€; Alko 007122)

Olut: Mallaskoski Oidipus Bourbon Barrel Aged Imperial Rye Stout – Suomi (6,99€; Alko 959251)

Alkoholiton: Torres Natureo Garnacha Syrah 2021 – Penedès, Espanja (5,16€, Alko 429674)

JÄLKIRUOKA


Omenaa ja sitruunaverbenaa


Sitruunaverbenavanukas

250 g maitoa
50 g kermaa
70 g sokeria
2 kpl liivatelehteä
1 pnt sitruunaverbenaa

1. Kiehauta maito, kerma ja sokeri. Lisää liivate ja verbena.
 
2. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
 
3. Annostele lautaselle ja siirrä kylmään. Anna hyytyä neljä tuntia.

Verbenaliemi

20 g limen mehua
100 g vettä
35 g sokeria
yhden limen kuori
1 puntti sitruunaverbeenaa

1. Kiehauta vesi ja sokeri.

2. Lisää lime ja verbena anna maustua kylmässä kaksi tuntia ja siivilöi.

3. Lisäksi vihreää omenaa ja verbenaa.



Omenaa ja sitruunaverbenaa

Juomasuositus


Huber Riesling Auslese 2015

Traisental, Itävalta
Rypäleet: 100% Riesling

Vuoden viinintekijänäkin Itävallassa tunnustettu viinintuottaja Markus Huber on hurmannut monet luonteikkaan aromikkailla ja puhtaan mineraalisilla valkoviineillään, joista tämä makea viini on hyvä osoitus. Viini on tuotettu myöhään poimituista jalohomeisista riesling-rypäleistä, jotka ovat kasvaneet Engelreichin ja Bergin kalkkipitoisilla tarhoilla. Terästankkikäyminen on tapahtunut viileässä 17°C-asteen lämpötilassa, minkä seurauksena viinissä on onnistututtu säilyttämään sen rapsakka hapokkuus ja raikas hedelmäisyys. Viinin makeutta (jäännössokeria 110g/l) tasapainottaa hienosti runsas hapokkuus (6,9g/l), minkä seurauksena viini on nautinnollisen tasapainoinen ja kestää hyvin paitsi makeita myös hapokkaita marjajälkiruokia. Viilennä 6-8°C-asteiseksi ennen tarjoilua ja nauti melko pienimaljaisista laseista.

Lasisuositus: Riedel Veritas Riesling


16,98€ (puolikas pullo)

Tuotenumero: Alko 912338



Siirry Alkon verkkokauppaan

Vaihtoehtoiset juomasuositukset:


Alkoholiton: Lehtikuohu – Suomi (4,46€ – 0,2l, Alko 525993)