Tbilvino

Georgia

Georgian viinintuotannon historia ulottuu 8000 vuoden päähän. Viime vuosina monet tuottajat ympäri maailmaa ovat suunnanneet katseet Georgiaan ja historiallisiin valmistusmenetelmiin etsiessään mahdollisimman luonnonmukaisia viinintuotantomenetelmiä. Tämän seurauksena maailmalla on noussut viime vuosina vahva alkuviinitrendi (natural “natu” wines).

Georgian pääkaupungin, Tbilisin, kupeessa sijaitseva Tbilvino on yksi Georgian suurimmista ja menestyneimmistä yrityksistä. Tila perustettiin vuonna 1962 ja siitä kasvoi Georgian viinintuotannon veturi, jonka viinit saivat ensimmäisinä kansainvälistä tunnustusta.

Vuodesta 1999 lähtien yhtiö siirtyi Zurab ja Giorgi Margvelashvilin veljesten omistukseen, jotka ovat modernisoineet tilan täysin. Vanha viinikellarirakennus kunnostettiin ja uudistettiin täysin vuosituhannen vaihteen jälkeen ja uudet tilat lanseeratiiin vuonna 2008. Tämän jälkeen veljekset ovat laajentaneet viinintuotantoaan ja rakentaneet uuden tilan Kvareliin, jossa uusi viinitila lanseerattiin vuonna 2012. Kvarelin viinitilalla rypäleiden jalostus- ja viinin stabilointiprosessit suoritetaan perinteisin menetelmin, mutta viimeisintä teknologiaa käyttäen. Georgiasta ponnahtaneesta alkuviinitrendeistä poiketen, Tbilvino ei tuota alkuviinejä vaan keskittyy tuottamaan puhdaslinjaisia, luonteikkaita terroir-viinejä moderneja tekniikoita ja teknologiaa apuna käyttäen.

Nykyään Tbilvino omistaa kaksi suurta viinitilaa ja tuottaa 7,5 miljoonaa pulloa viiniä vuosittain. Tbilvino omistaa myös 405 hehtaaria viinitarhoja Georgian arvostetuimmilla viinialueilla – Mukuzanin ja Kindzmaraulin mikrovyöhykkeillä, joita hoidetaan tippakastelujärjestelmällä. Myös viinitarhoilla on tehty uudistuksia italialaisten viinintuottajien konsultoimina vuodesta 2013 lähtien ja viljelty nojaa on kestävään kehitykseen ja luonnonmukaisiin menetelmiin.

Tbilvino on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta ja voittanut lukuisia palkintoja useissa kansainvälisissä kilpailuissa, joista tunnetuimpina Decanter London, IWSC, IWC, Mondial, ja Berlin Wine Trophy.









Tbilvino Mukuzani 2020

Kakheti, Georgia
Rypäleet: 100% Saperavi

Viiniin käytetyt saperavi-rypäleet ovat kasvaneet Georgian arvostetuimmalla viinialueella Mukuzanissa, Kakhetissa. Mukuzani-viinejä tulee kypsyttää vähintään kolme vuotta tynnyrissä kuten tätä viiniä ennen sen vapauttamista markkinoille. Pidemmän tammitynnyrikypsytyksen johdosta tanniinipitoiset saperavi-rypäleet ovat kypsyneet ja tanniinit pehmenneet, mikä tekee näistä viineistä notkeampia. Alueen mineraalisen maaperän johdosta viineissä on luonteikasta hapokkuutta.
Tumma, kirsikanpunainen väri. Tuoksussa on orvokkia, tummia marjoja – karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa – savua, lakritsaa ja lääkeyrttejä. Keskitäyteläinen, kypsän marjainen maku, jota ryhdittävät kypsät lempeät tanniinit sekä eloisa hapokkuus. Viipyilevä, tasapainoinen, vivahteikkaan marjainen jälkimaku. Erinomainen viini koville vuohenmaitojuustoille, vaaleille lihoille, linturuoille ja lihapadoille. Dekantoi viini tunti ennen tarjoilua ja tarjoile 16–17°C-asteiseksi keskikokoisesta tulppaanin mallisesta lasista.

Lasisuositus: Riedel Performance Syrah/Tempranillo

16,99 €

Tuotenumero: Alko 426347

Siirry Alkon verkkokauppaan

Tbilvino

Georgia

Georgian viinintuotannon historia ulottuu 8000 vuoden päähän. Viime vuosina monet tuottajat ympäri maailmaa ovat suunnanneet katseet Georgiaan ja historiallisiin valmistusmenetelmiin etsiessään mahdollisimman luonnonmukaisia viinintuotantomenetelmiä. Tämän seurauksena maailmalla on noussut viime vuosina vahva alkuviinitrendi (natural “natu” wines).

Georgian pääkaupungin, Tbilisin, kupeessa sijaitseva Tbilvino on yksi Georgian suurimmista ja menestyneimmistä yrityksistä. Tila perustettiin vuonna 1962 ja siitä kasvoi Georgian viinintuotannon veturi, jonka viinit saivat ensimmäisinä kansainvälistä tunnustusta.

Vuodesta 1999 lähtien yhtiö siirtyi Zurab ja Giorgi Margvelashvilin veljesten omistukseen, jotka ovat modernisoineet tilan täysin. Vanha viinikellarirakennus kunnostettiin ja uudistettiin täysin vuosituhannen vaihteen jälkeen ja uudet tilat lanseeratiiin vuonna 2008. Tämän jälkeen veljekset ovat laajentaneet viinintuotantoaan ja rakentaneet uuden tilan Kvareliin, jossa uusi viinitila lanseerattiin vuonna 2012. Kvarelin viinitilalla rypäleiden jalostus- ja viinin stabilointiprosessit suoritetaan perinteisin menetelmin, mutta viimeisintä teknologiaa käyttäen. Georgiasta ponnahtaneesta alkuviinitrendeistä poiketen, Tbilvino ei tuota alkuviinejä vaan keskittyy tuottamaan puhdaslinjaisia, luonteikkaita terroir-viinejä moderneja tekniikoita ja teknologiaa apuna käyttäen.

Nykyään Tbilvino omistaa kaksi suurta viinitilaa ja tuottaa 7,5 miljoonaa pulloa viiniä vuosittain. Tbilvino omistaa myös 405 hehtaaria viinitarhoja Georgian arvostetuimmilla viinialueilla – Mukuzanin ja Kindzmaraulin mikrovyöhykkeillä, joita hoidetaan tippakastelujärjestelmällä. Myös viinitarhoilla on tehty uudistuksia italialaisten viinintuottajien konsultoimina vuodesta 2013 lähtien ja viljelty nojaa on kestävään kehitykseen ja luonnonmukaisiin menetelmiin.

Tbilvino on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta ja voittanut lukuisia palkintoja useissa kansainvälisissä kilpailuissa, joista tunnetuimpina Decanter London, IWSC, IWC, Mondial, ja Berlin Wine Trophy.









Tbilvino Mukuzani 2020

Kakheti, Georgia
Rypäleet: 100% Saperavi

Viiniin käytetyt saperavi-rypäleet ovat kasvaneet Georgian arvostetuimmalla viinialueella Mukuzanissa, Kakhetissa. Mukuzani-viinejä tulee kypsyttää vähintään kolme vuotta tynnyrissä kuten tätä viiniä ennen sen vapauttamista markkinoille. Pidemmän tammitynnyrikypsytyksen johdosta tanniinipitoiset saperavi-rypäleet ovat kypsyneet ja tanniinit pehmenneet, mikä tekee näistä viineistä notkeampia. Alueen mineraalisen maaperän johdosta viineissä on luonteikasta hapokkuutta.
Tumma, kirsikanpunainen väri. Tuoksussa on orvokkia, tummia marjoja – karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa – savua, lakritsaa ja lääkeyrttejä. Keskitäyteläinen, kypsän marjainen maku, jota ryhdittävät kypsät lempeät tanniinit sekä eloisa hapokkuus. Viipyilevä, tasapainoinen, vivahteikkaan marjainen jälkimaku. Erinomainen viini koville vuohenmaitojuustoille, vaaleille lihoille, linturuoille ja lihapadoille. Dekantoi viini tunti ennen tarjoilua ja tarjoile 16–17°C-asteiseksi keskikokoisesta tulppaanin mallisesta lasista.

Lasisuositus: Riedel Performance Syrah/Tempranillo

16,99 €

Tuotenumero: Alko 426347

Siirry Alkon verkkokauppaan