Huom! Jos teet itse jäätelön, niin aloita sen valmistuksesta, sillä fondant ei odota uunista ulosnoston jälkeen.
85 g tummaa suklaata85 g voita85 g sokeria70 g vehnäjauhoja3 kpl kananmunaa Valmistus:- Sulata voi ja suklaa kattilassa.- Vatkaa sokeri ja kananmuna vaahdoksi, jonka jälkeen kaada suklaa-voiseos joukkoon ja lisää vehnäjauhot.- Pursota voideltuihin rengasmuotteihin (esim. Runebergintorttumuotti).- Paista 200°C-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.- Anna fondantin vetäytyä 30 sekuntia uunista poistamisen jälkeen niin muotti on helpompi irrottaa.- Tarjoile heti jäätelön kanssa.
300 g kermaa100 g keltuaisia100 g sokeria100 g täysmaitoa Valmistus:- Sekoita kaikki aineet ja kypsennä vesihauteessa kunnes massa alkaa paksuuntumaan ja on 84°C-asteista, eli kypsää.- Jäähdytä ja aja jäätelökoneessa jäätelölksi. Voit käyttää halutessasi myös kaupan valmiita jäätelöitä makusi mukaan.
Huom! Jos teet itse jäätelön, niin aloita sen valmistuksesta, sillä fondant ei odota uunista ulosnoston jälkeen.
85 g tummaa suklaata85 g voita85 g sokeria70 g vehnäjauhoja3 kpl kananmunaa Valmistus:- Sulata voi ja suklaa kattilassa.- Vatkaa sokeri ja kananmuna vaahdoksi, jonka jälkeen kaada suklaa-voiseos joukkoon ja lisää vehnäjauhot.- Pursota voideltuihin rengasmuotteihin (esim. Runebergintorttumuotti).- Paista 200°C-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.- Anna fondantin vetäytyä 30 sekuntia uunista poistamisen jälkeen niin muotti on helpompi irrottaa.- Tarjoile heti jäätelön kanssa.
300 g kermaa100 g keltuaisia100 g sokeria100 g täysmaitoa Valmistus:- Sekoita kaikki aineet ja kypsennä vesihauteessa kunnes massa alkaa paksuuntumaan ja on 84°C-asteista, eli kypsää.- Jäähdytä ja aja jäätelökoneessa jäätelölksi. Voit käyttää halutessasi myös kaupan valmiita jäätelöitä makusi mukaan.
Huom! Jos teet itse jäätelön, niin aloita sen valmistuksesta, sillä fondant ei odota uunista ulosnoston jälkeen.
85 g tummaa suklaata85 g voita85 g sokeria70 g vehnäjauhoja3 kpl kananmunaa Valmistus:- Sulata voi ja suklaa kattilassa.- Vatkaa sokeri ja kananmuna vaahdoksi, jonka jälkeen kaada suklaa-voiseos joukkoon ja lisää vehnäjauhot.- Pursota voideltuihin rengasmuotteihin (esim. Runebergintorttumuotti).- Paista 200°C-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.- Anna fondantin vetäytyä 30 sekuntia uunista poistamisen jälkeen niin muotti on helpompi irrottaa.- Tarjoile heti jäätelön kanssa.
300 g kermaa100 g keltuaisia100 g sokeria100 g täysmaitoa Valmistus:- Sekoita kaikki aineet ja kypsennä vesihauteessa kunnes massa alkaa paksuuntumaan ja on 84°C-asteista, eli kypsää.- Jäähdytä ja aja jäätelökoneessa jäätelölksi. Voit käyttää halutessasi myös kaupan valmiita jäätelöitä makusi mukaan.