Schloss Hallburg

Franken, Saksa

Hallburgin linnanherra Paul Graf von Schönborn johtaa perheen omistamaa viinitilaa Frankenissa Stuttgartin itäpuolella. Paul syntyi nuorimpana neljästä lapsesta äitinsä viinitilalla Portugalissa ja ennen liittymistä isänsä yritykseen vuonna 1988, hän opiskeli maataloutta ja taloushallintoa Yhdysvalloissa. Hän astui isänsä saappaisiin tämän kuoltua vuonna 1998. Hän peri myös mm. kuuluisan kesäakatemian "Collegium Musicum" joka on suunnattu nuorille muusikoille Weißensteinin linnassa. Perheen kiinteistö sisältää historiallisten rakennusten ja museotavaroiden hoidon lisäksi taloushallinnollisia toimia metsätalouden, lampi- ja maatalouden, sahan sekä viininviljelyn puitteissa.

Hallburgin linna sijaitsee Volkachin eteläpuolella Kitzingenin alueella 230 metrin korkeudella Main-silmukan yläpuolella, ja sitä ympäröi 140 hehtaaria viinitarhoja ja maatalousmaata. Alun perin kelttiläiseksi turvapaikaksi rakennettu se palveli Castellin kreivit tullilinnana, kunnes se luovutettiin Zollnerin aatelissuvulle 1300-luvulla. Hallburgit kokivat talonpoikaissodan aikana perintökiistoja, huonoa hallintoa ja ryöstelyä, minkä vuoksi kiinteistö siirtyi ensin von Stauffenbergin tavernojen ja sitten Stadionin kreivien haltuun 1600-luvulla. Maallistumisen jälkeen Franz Erwein von Schönborn osti linnan ja maat vuonna 1806, ja se on ollut hänen suvullaan siitä lähtien.

Perhe viljelee Hallburgin linnan ympärillä olevilla mailla viiniä ja hedelmiä luomumenetelmin noin 35 hehtaarin alueella. Viinitarhoille on istutettu tyypillisiä Frankenissa viljeltyjä ​​lajikkeita kuten Silvaneria, Rieslingiä, Pinot Gris’tä ja Pinot Blancia.

Graf von Schönbrun Weisser Burgunder 2021

Franken, Saksa
Rypäleet: 100% Pinot Blanc

Elegantti pinot blanc -viini Hallburgin linnan savisilta hiekkamailta, jossa von Schöbornin perhe viljelee maita luonnonmukaisin menetelmin. Hyvin puhdaslinjainen terästankeissa alhaisessa lämpötilassa valmistettu kepeä viini, jossa on raikkautta ja hedelmäisyyttä.

 Vaalea, viherkellertävä väri. Raikas, aromaattinen, kukkea, vehreän kesäinen, yrttisyyttä, sitrusta ja omenaa. Kuiva ja raikkaan hedelmäinen maku. Lempeän sitruksinen hapokkuus ryhdikkyys sävyttää melko pitkää jälkimakua. Monikäyttöinen ruokaviini, joka soveltuu kevään raikkaille kasvisruoille, parsalle, uusille perunoille savustettujen kalojen kera sekä tuoreille äyriäisille. Tarjoile 8-10°C-asteisena.

16,98 €

Tuotenumero: Alko 935232


Siirry Alkon verkkokauppaan

Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso

myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Lasisuositus: Riedel Veritas Viognier