2 kpl karitsan paahtopaistia (muukin paisti käy, noin 50 g per
ruokailija)
1 l vettä
30 g suolaa
30 g sokeria
5 kpl katajanmarjoja
1 rkl kuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä
- Poista paistista kalvot
- Valmista suolaliemi esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sekoittaen suola, sokeri, mausteet ja vesi niin, että suola ja sokeri ovat kokonaan liuenneet.
- Laita paisti astiaan, peitä suolaliemellä ja laita jääkaappiin yöksi kelmun alle maustumaan.
- Poista paistit suolaliemestä seuraavana päivänä. Huuhtele paistit kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
- Paahda paisteihin nopeasti tumma vähän hiillostunut väri kuivalla pannulla tai kaasupolttimella.
- Aseta paistit savustuspussiin tai savustuspönttöön ja laita paistolämpömittari paistin keskikohtaan.
- Kypsennä paisteja 100°C-asteessa uunissa kunnes sisälämpö on 50°C astetta.
- Ota paisti huoneenlämpöön vetäytymään hetkeksi ja laita sitten kylmään peitettyyn astiaan odottamaan tarjoilua.
- Esille laitettaessa leikkaa paistista ohuita siivuja, mausta ne kevyesti vielä sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile sinappipikkelöityjen kasvisten kanssa.
1 kpl banaanishalottisipuli
1 kpl porkkanaa
½ kukkakaalia
1 rkl sinappijauhetta
1 dl omenaviinietikkaa (pastöroimaton on parempi)
2 rkl kaprista
1 rkl Maizenaa
oliiviöljyä, sokeria
- Hienonna shalottisipuli ja kuullota miedolla lämmöllä kypsäksi oliiviöljyssä.
- Leikkaa porkkana ja kukkakaali saman kokoisiksi, noin 5 mm x 5 mm paloiksi ja lisää shalottien joukkoon. Kypsennä noin viisi minuuttia.
- Sekoita Maizena etikan joukkoon ja sekoita. Lisää Maizena-etikka kasvisten joukkoon sekoittaen ja lisää lopuksi myös sinappijauhe. Lämmitä niin, että seos suurustuu ja mausta maun mukaan sokerilla ja jäähdytä. Voit valmistaa myös kerralla isomman määrän, sillä valmis pikkelsi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin kuukauden.
- Suolaa karitsan paisti suolaliemessä yön yli ja savusta savustuspussissa 100°C uunissa kunnes sisälämpötila on 52°C, jäähdytä ja hiillosta pinta nopeasti, siivuta
- Freesaa sipuli ja lisää joukkoon tasakokoiseksi leikatut kauden kasvikset ja kypsennä hetki
- Lisää sinappijauhe ja sekoita
- Lisää Maizena-etikkaseos, kypsennä ja sekoita. Jäähdytä.
- Lisää tarjoiltaessa kuutioitu tuore omena ja kaprikset joukkoon.
2 kpl karitsan paahtopaistia (muukin paisti käy, noin 50 g per
ruokailija)
1 l vettä
30 g suolaa
30 g sokeria
5 kpl katajanmarjoja
1 rkl kuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä
- Poista paistista kalvot
- Valmista suolaliemi esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sekoittaen suola, sokeri, mausteet ja vesi niin, että suola ja sokeri ovat kokonaan liuenneet.
- Laita paisti astiaan, peitä suolaliemellä ja laita jääkaappiin yöksi kelmun alle maustumaan.
- Poista paistit suolaliemestä seuraavana päivänä. Huuhtele paistit kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
- Paahda paisteihin nopeasti tumma vähän hiillostunut väri kuivalla pannulla tai kaasupolttimella.
- Aseta paistit savustuspussiin tai savustuspönttöön ja laita paistolämpömittari paistin keskikohtaan.
- Kypsennä paisteja 100°C-asteessa uunissa kunnes sisälämpö on 50°C astetta.
- Ota paisti huoneenlämpöön vetäytymään hetkeksi ja laita sitten kylmään peitettyyn astiaan odottamaan tarjoilua.
- Esille laitettaessa leikkaa paistista ohuita siivuja, mausta ne kevyesti vielä sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile sinappipikkelöityjen kasvisten kanssa.
1 kpl banaanishalottisipuli
1 kpl porkkanaa
½ kukkakaalia
1 rkl sinappijauhetta
1 dl omenaviinietikkaa (pastöroimaton on parempi)
2 rkl kaprista
1 rkl Maizenaa
oliiviöljyä, sokeria
- Hienonna shalottisipuli ja kuullota miedolla lämmöllä kypsäksi oliiviöljyssä.
- Leikkaa porkkana ja kukkakaali saman kokoisiksi, noin 5 mm x 5 mm paloiksi ja lisää shalottien joukkoon. Kypsennä noin viisi minuuttia.
- Sekoita Maizena etikan joukkoon ja sekoita. Lisää Maizena-etikka kasvisten joukkoon sekoittaen ja lisää lopuksi myös sinappijauhe. Lämmitä niin, että seos suurustuu ja mausta maun mukaan sokerilla ja jäähdytä. Voit valmistaa myös kerralla isomman määrän, sillä valmis pikkelsi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin kuukauden.
- Suolaa karitsan paisti suolaliemessä yön yli ja savusta savustuspussissa 100°C uunissa kunnes sisälämpötila on 52°C, jäähdytä ja hiillosta pinta nopeasti, siivuta
- Freesaa sipuli ja lisää joukkoon tasakokoiseksi leikatut kauden kasvikset ja kypsennä hetki
- Lisää sinappijauhe ja sekoita
- Lisää Maizena-etikkaseos, kypsennä ja sekoita. Jäähdytä.
- Lisää tarjoiltaessa kuutioitu tuore omena ja kaprikset joukkoon.
2 kpl karitsan paahtopaistia (muukin paisti käy, noin 50 g per
ruokailija)
1 l vettä
30 g suolaa
30 g sokeria
5 kpl katajanmarjoja
1 rkl kuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä
- Poista paistista kalvot
- Valmista suolaliemi esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sekoittaen suola, sokeri, mausteet ja vesi niin, että suola ja sokeri ovat kokonaan liuenneet.
- Laita paisti astiaan, peitä suolaliemellä ja laita jääkaappiin yöksi kelmun alle maustumaan.
- Poista paistit suolaliemestä seuraavana päivänä. Huuhtele paistit kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
- Paahda paisteihin nopeasti tumma vähän hiillostunut väri kuivalla pannulla tai kaasupolttimella.
- Aseta paistit savustuspussiin tai savustuspönttöön ja laita paistolämpömittari paistin keskikohtaan.
- Kypsennä paisteja 100°C-asteessa uunissa kunnes sisälämpö on 50°C astetta.
- Ota paisti huoneenlämpöön vetäytymään hetkeksi ja laita sitten kylmään peitettyyn astiaan odottamaan tarjoilua.
- Esille laitettaessa leikkaa paistista ohuita siivuja, mausta ne kevyesti vielä sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile sinappipikkelöityjen kasvisten kanssa.
1 kpl banaanishalottisipuli
1 kpl porkkanaa
½ kukkakaalia
1 rkl sinappijauhetta
1 dl omenaviinietikkaa (pastöroimaton on parempi)
2 rkl kaprista
1 rkl Maizenaa
oliiviöljyä, sokeria
- Hienonna shalottisipuli ja kuullota miedolla lämmöllä kypsäksi oliiviöljyssä.
- Leikkaa porkkana ja kukkakaali saman kokoisiksi, noin 5 mm x 5 mm paloiksi ja lisää shalottien joukkoon. Kypsennä noin viisi minuuttia.
- Sekoita Maizena etikan joukkoon ja sekoita. Lisää Maizena-etikka kasvisten joukkoon sekoittaen ja lisää lopuksi myös sinappijauhe. Lämmitä niin, että seos suurustuu ja mausta maun mukaan sokerilla ja jäähdytä. Voit valmistaa myös kerralla isomman määrän, sillä valmis pikkelsi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin kuukauden.
- Suolaa karitsan paisti suolaliemessä yön yli ja savusta savustuspussissa 100°C uunissa kunnes sisälämpötila on 52°C, jäähdytä ja hiillosta pinta nopeasti, siivuta
- Freesaa sipuli ja lisää joukkoon tasakokoiseksi leikatut kauden kasvikset ja kypsennä hetki
- Lisää sinappijauhe ja sekoita
- Lisää Maizena-etikkaseos, kypsennä ja sekoita. Jäähdytä.
- Lisää tarjoiltaessa kuutioitu tuore omena ja kaprikset joukkoon.