Raparpericlafoutis ja valkosuklaa namelka

150 g     sokeria
4 kpl     kananmunaa
1 dl     maito
1 dl     kuohukerma
1kpl     vaniljatanko
160 g     vehnäjauho
50 g     voi, sulatettu
100g     raparperia kuutioituna

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Kuumenna uuni.
3. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatangon siemenet kattilassa, anna maustua hetken ja lisää ohuena nauhana kananmunasokeri vaahdon joukkoon.
4. Lisää jauhot ja lopuksi voisula
5. Kaada uunivuokaan ja ripottele päälle raparperi kuutiot
6. Paista uunissa 180 asteessa n. 12 min.

Valkosuklaa Namelaka

200 g     maito
1,5 kpl     liivatelehteä
ripaus suolaa
340 g     valkosuklaa
10 g     glukoosi siirappia
100 g     kuohukermaa

1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
3. Kiehauta maito kattilassa ja sekoita joukkoon liotettu liivate ja glukoosisiirappi
4. Sekoita kuuma maito suklaan joukkoon 3 osassa.
5. Lisää massaan lopuksi kylmä kuohukerma ja sekoita hyvin. Siirrä massa lopuksi kylmään asettumaan ja vispaa seuraavana päivänä.

Haudutettu raparperi

300 g     raparperin varsia
1 dl     vettä
1,5 dl     sokeria
 
1. Huuhtele ja kuori raparperit. Laita kuoret veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä kuoria kahden minuutin ajan. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
2. Paloittele kuoritut raparperin varret noin 4 sentin paloiksi.
3. Laita raparperit ja siivilöity liemi kattilaan.
4. Siirrä kattila liedelle. Kun neste alkaa kiehua, keitä minuutti välillä sekoittaen, jotta kaikki palat aavistuksen pehmenevät. Siirrä kattila pois levyltä
5. Anna palojen jäähtyä kattilassa liemessään, kunnes liemi on huoneenlämpöinen.
6. Siirrä raparperit liemessään toiseen astiaan ja laita jääkaappiin. Anna maustua.


Katso myös muut Menun annokset

Raparpericlafoutis ja valkosuklaa namelka

150 g     sokeria
4 kpl     kananmunaa
1 dl     maito
1 dl     kuohukerma
1kpl     vaniljatanko
160 g     vehnäjauho
50 g     voi, sulatettu
100g     raparperia kuutioituna

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Kuumenna uuni.
3. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatangon siemenet kattilassa, anna maustua hetken ja lisää ohuena nauhana kananmunasokeri vaahdon joukkoon.
4. Lisää jauhot ja lopuksi voisula
5. Kaada uunivuokaan ja ripottele päälle raparperi kuutiot
6. Paista uunissa 180 asteessa n. 12 min.

Valkosuklaa Namelaka

200 g     maito
1,5 kpl     liivatelehteä
ripaus suolaa
340 g     valkosuklaa
10 g     glukoosi siirappia
100 g     kuohukermaa

1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
3. Kiehauta maito kattilassa ja sekoita joukkoon liotettu liivate ja glukoosisiirappi
4. Sekoita kuuma maito suklaan joukkoon 3 osassa.
5. Lisää massaan lopuksi kylmä kuohukerma ja sekoita hyvin. Siirrä massa lopuksi kylmään asettumaan ja vispaa seuraavana päivänä.

Haudutettu raparperi

300 g     raparperin varsia
1 dl     vettä
1,5 dl     sokeria
 
1. Huuhtele ja kuori raparperit. Laita kuoret veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä kuoria kahden minuutin ajan. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
2. Paloittele kuoritut raparperin varret noin 4 sentin paloiksi.
3. Laita raparperit ja siivilöity liemi kattilaan.
4. Siirrä kattila liedelle. Kun neste alkaa kiehua, keitä minuutti välillä sekoittaen, jotta kaikki palat aavistuksen pehmenevät. Siirrä kattila pois levyltä
5. Anna palojen jäähtyä kattilassa liemessään, kunnes liemi on huoneenlämpöinen.
6. Siirrä raparperit liemessään toiseen astiaan ja laita jääkaappiin. Anna maustua.


Katso myös muut Menun annokset

Raparpericlafoutis ja valkosuklaa namelka

150 g     sokeria
4 kpl     kananmunaa
1 dl     maito
1 dl     kuohukerma
1kpl     vaniljatanko
160 g     vehnäjauho
50 g     voi, sulatettu
100g     raparperia kuutioituna

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Kuumenna uuni.
3. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatangon siemenet kattilassa, anna maustua hetken ja lisää ohuena nauhana kananmunasokeri vaahdon joukkoon.
4. Lisää jauhot ja lopuksi voisula
5. Kaada uunivuokaan ja ripottele päälle raparperi kuutiot
6. Paista uunissa 180 asteessa n. 12 min.

Valkosuklaa Namelaka

200 g     maito
1,5 kpl     liivatelehteä
ripaus suolaa
340 g     valkosuklaa
10 g     glukoosi siirappia
100 g     kuohukermaa

1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
3. Kiehauta maito kattilassa ja sekoita joukkoon liotettu liivate ja glukoosisiirappi
4. Sekoita kuuma maito suklaan joukkoon 3 osassa.
5. Lisää massaan lopuksi kylmä kuohukerma ja sekoita hyvin. Siirrä massa lopuksi kylmään asettumaan ja vispaa seuraavana päivänä.

Haudutettu raparperi

300 g     raparperin varsia
1 dl     vettä
1,5 dl     sokeria
 
1. Huuhtele ja kuori raparperit. Laita kuoret veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä kuoria kahden minuutin ajan. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
2. Paloittele kuoritut raparperin varret noin 4 sentin paloiksi.
3. Laita raparperit ja siivilöity liemi kattilaan.
4. Siirrä kattila liedelle. Kun neste alkaa kiehua, keitä minuutti välillä sekoittaen, jotta kaikki palat aavistuksen pehmenevät. Siirrä kattila pois levyltä
5. Anna palojen jäähtyä kattilassa liemessään, kunnes liemi on huoneenlämpöinen.
6. Siirrä raparperit liemessään toiseen astiaan ja laita jääkaappiin. Anna maustua.


Katso myös muut Menun annokset