Parsaa, uppomuna ja Hollandaise-kastiketta


Parsa

16 kpl     vihreää parsaa
suolaa
oliiviöljyä
sitruunan mehu

- Leikkaa parsoista puisevat kannat pois. Jos parsat ovat nuoria vihreitä parsoja ja niissä on ohut kuori, älä kuori parsoja. Mikäli kuori tuntuu paksulta tai käytät valkoista parsaa kuori parsat
- Mausta vesi suolalla ja laita vesi kiehumaan.
- Keitä parsoja kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Nostele parsat pois vedestä, mausta oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla.

Uppomuna

4     kananmunaa
1 rkl     etikkaa
suolaa

- Laita 2 litraa vettä kattilaan ja lisää 1 rkl etikkaa kiehuvaan veteen. Älä laita suolaa keitinveteen se rikkoo valkuaisen rakenteen eikä muna pysy kunnolla kasassa.
- Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa ja riko kananmuna kauhaan ja pudota kananmuna veteen hellävaraisesti. Anna kypsyä noin 3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä ja mausta suolalla.
Hollandaise-kastike
1     shalottisipuli
3     valkopippuria
5     mustapippuria
1     laakerinlehti
Muutama oksa rakuunaa
2 rkl     valkoviinietikkaa
2 dl     valkoviiniä

- Kuori ja hienonna sipuli, kuullota rypsiöljyssä. Lisää mausteet, jatka kuullottamista hetki.
- Lisää etikka, kiehauta ja lisää valkoviini.
- Keitä, kunnes jäljellä on puolet ja siivilöi.
 
100 g     reduktiota
120 g     kananmunan keltuaista
200 g     voita
suolaa

- Sekoita kattilassa reduktio ja keltuaiset.
- Kypsennä seosta miedolla lämmöllä koko ajan vispaten, kunnes se kypsyy ja alkaa saostumaan.
- Siirrä kattila pois hellalta ja lisää sulatettu voi koko ajan vispaten.
- Mausta kastike suolalla

Koristelu

- yrttejä
- siianmätiä


Katso myös muut Menun annokset

Parsaa, uppomuna ja Hollandaise-kastiketta


Parsa

16 kpl     vihreää parsaa
suolaa
oliiviöljyä
sitruunan mehu

- Leikkaa parsoista puisevat kannat pois. Jos parsat ovat nuoria vihreitä parsoja ja niissä on ohut kuori, älä kuori parsoja. Mikäli kuori tuntuu paksulta tai käytät valkoista parsaa kuori parsat
- Mausta vesi suolalla ja laita vesi kiehumaan.
- Keitä parsoja kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Nostele parsat pois vedestä, mausta oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla.

Uppomuna

4     kananmunaa
1 rkl     etikkaa
suolaa

- Laita 2 litraa vettä kattilaan ja lisää 1 rkl etikkaa kiehuvaan veteen. Älä laita suolaa keitinveteen se rikkoo valkuaisen rakenteen eikä muna pysy kunnolla kasassa.
- Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa ja riko kananmuna kauhaan ja pudota kananmuna veteen hellävaraisesti. Anna kypsyä noin 3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä ja mausta suolalla.
Hollandaise-kastike
1     shalottisipuli
3     valkopippuria
5     mustapippuria
1     laakerinlehti
Muutama oksa rakuunaa
2 rkl     valkoviinietikkaa
2 dl     valkoviiniä

- Kuori ja hienonna sipuli, kuullota rypsiöljyssä. Lisää mausteet, jatka kuullottamista hetki.
- Lisää etikka, kiehauta ja lisää valkoviini.
- Keitä, kunnes jäljellä on puolet ja siivilöi.
 
100 g     reduktiota
120 g     kananmunan keltuaista
200 g     voita
suolaa

- Sekoita kattilassa reduktio ja keltuaiset.
- Kypsennä seosta miedolla lämmöllä koko ajan vispaten, kunnes se kypsyy ja alkaa saostumaan.
- Siirrä kattila pois hellalta ja lisää sulatettu voi koko ajan vispaten.
- Mausta kastike suolalla

Koristelu

- yrttejä
- siianmätiä


Katso myös muut Menun annokset

Parsaa, uppomuna ja Hollandaise-kastiketta


Parsa

16 kpl     vihreää parsaa
suolaa
oliiviöljyä
sitruunan mehu

- Leikkaa parsoista puisevat kannat pois. Jos parsat ovat nuoria vihreitä parsoja ja niissä on ohut kuori, älä kuori parsoja. Mikäli kuori tuntuu paksulta tai käytät valkoista parsaa kuori parsat
- Mausta vesi suolalla ja laita vesi kiehumaan.
- Keitä parsoja kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Nostele parsat pois vedestä, mausta oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla.

Uppomuna

4     kananmunaa
1 rkl     etikkaa
suolaa

- Laita 2 litraa vettä kattilaan ja lisää 1 rkl etikkaa kiehuvaan veteen. Älä laita suolaa keitinveteen se rikkoo valkuaisen rakenteen eikä muna pysy kunnolla kasassa.
- Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa ja riko kananmuna kauhaan ja pudota kananmuna veteen hellävaraisesti. Anna kypsyä noin 3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä ja mausta suolalla.
Hollandaise-kastike
1     shalottisipuli
3     valkopippuria
5     mustapippuria
1     laakerinlehti
Muutama oksa rakuunaa
2 rkl     valkoviinietikkaa
2 dl     valkoviiniä

- Kuori ja hienonna sipuli, kuullota rypsiöljyssä. Lisää mausteet, jatka kuullottamista hetki.
- Lisää etikka, kiehauta ja lisää valkoviini.
- Keitä, kunnes jäljellä on puolet ja siivilöi.
 
100 g     reduktiota
120 g     kananmunan keltuaista
200 g     voita
suolaa

- Sekoita kattilassa reduktio ja keltuaiset.
- Kypsennä seosta miedolla lämmöllä koko ajan vispaten, kunnes se kypsyy ja alkaa saostumaan.
- Siirrä kattila pois hellalta ja lisää sulatettu voi koko ajan vispaten.
- Mausta kastike suolalla

Koristelu

- yrttejä
- siianmätiä


Katso myös muut Menun annokset