Paistettua kampasimpukkaa, valkoviinikastiketta

ja kastanjaa


Kampasimpukka

4 kpl     tuoreita kampasimpukoita
suolaa
voita paistamiseen
5 oksaa     timjamia

- Suolaa kampasimpukat kevyesti ennen paistamista
- Paista kampasimpukat ensin kuumassa öljyssä kunnes väri alkaa muodostumaan ja laske lämpöä. Lisää voi ja timjami. Lapo kampasimpukoita paahtovoilla noin minuutin ajan. Siirrä pois pannulta ja anna kampasimpukoiden vetäytyä noin 2 minuuttia.

Omenahyytelö

100 g     omenamehua
0,3 g     agar

- Kiehauta mehu ja agar
- Annostele 25 g mehua lautasen pohjalle
- Hyydytä

Valkoviinikastike

1 l     valkoviiniä
1     sipuli
2     laakerinlehteä
fenkolin siementä
mustapippuria

- Kuori ja pilko sipuli.
- Laita kaikki kattilaan ja anna keittyä kokoon kunnes on jäljellä on ½ dl (redua).

½ dl     valkoviiniredua
½ dl     kermaa
150 g     voita

- Kiehauta valkoviini ja kerma.
- Emulsoi (vatkaa) voi joukkoon.
- Mausta suolalla ja sitruuna mehulla.

Lisäksi

Tuoretta kastanjaa ja oliiviöljyä viimeistelyyn.


Katso myös muut Menun annokset

Paistettua kampasimpukkaa, valkoviinikastiketta

ja kastanjaa


Kampasimpukka

4 kpl     tuoreita kampasimpukoita
suolaa
voita paistamiseen
5 oksaa     timjamia

- Suolaa kampasimpukat kevyesti ennen paistamista
- Paista kampasimpukat ensin kuumassa öljyssä kunnes väri alkaa muodostumaan ja laske lämpöä. Lisää voi ja timjami. Lapo kampasimpukoita paahtovoilla noin minuutin ajan. Siirrä pois pannulta ja anna kampasimpukoiden vetäytyä noin 2 minuuttia.

Omenahyytelö

100 g     omenamehua
0,3 g     agar

- Kiehauta mehu ja agar
- Annostele 25 g mehua lautasen pohjalle
- Hyydytä

Valkoviinikastike

1 l     valkoviiniä
1     sipuli
2     laakerinlehteä
fenkolin siementä
mustapippuria

- Kuori ja pilko sipuli.
- Laita kaikki kattilaan ja anna keittyä kokoon kunnes on jäljellä on ½ dl (redua).

½ dl     valkoviiniredua
½ dl     kermaa
150 g     voita

- Kiehauta valkoviini ja kerma.
- Emulsoi (vatkaa) voi joukkoon.
- Mausta suolalla ja sitruuna mehulla.

Lisäksi

Tuoretta kastanjaa ja oliiviöljyä viimeistelyyn.


Katso myös muut Menun annokset

Paistettua kampasimpukkaa, valkoviinikastiketta

ja kastanjaa


Kampasimpukka

4 kpl     tuoreita kampasimpukoita
suolaa
voita paistamiseen
5 oksaa     timjamia

- Suolaa kampasimpukat kevyesti ennen paistamista
- Paista kampasimpukat ensin kuumassa öljyssä kunnes väri alkaa muodostumaan ja laske lämpöä. Lisää voi ja timjami. Lapo kampasimpukoita paahtovoilla noin minuutin ajan. Siirrä pois pannulta ja anna kampasimpukoiden vetäytyä noin 2 minuuttia.

Omenahyytelö

100 g     omenamehua
0,3 g     agar

- Kiehauta mehu ja agar
- Annostele 25 g mehua lautasen pohjalle
- Hyydytä

Valkoviinikastike

1 l     valkoviiniä
1     sipuli
2     laakerinlehteä
fenkolin siementä
mustapippuria

- Kuori ja pilko sipuli.
- Laita kaikki kattilaan ja anna keittyä kokoon kunnes on jäljellä on ½ dl (redua).

½ dl     valkoviiniredua
½ dl     kermaa
150 g     voita

- Kiehauta valkoviini ja kerma.
- Emulsoi (vatkaa) voi joukkoon.
- Mausta suolalla ja sitruuna mehulla.

Lisäksi

Tuoretta kastanjaa ja oliiviöljyä viimeistelyyn.


Katso myös muut Menun annokset