Paistettua haukea ja korvasienikastiketta


Paistettua haukea

0,8 kg     haukifilettä (pyydä kala tiskillä fileoimaan file ruodottomaksi)
suolaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

- Leikkaa hauesta annospaloja.
- Mausta annospalat suolalla.
- Lämmitä pannu kuumaksi, lisää hieman rypsiöljyä. Paista, niin että se saa väriä, käännä file palat ja lisää voita pannuun. Lusikoi vaahtoavaa voita kalan päälle paiston aikana.
- Mausta suolalla.

Korvasienikastike

0,4 kg     korvasientä (3 kertaan ryöpättyjä)
1     solo valkosipuli
1     keltasipuli
1 dl     valkoviiniä
2,5 dl     täysmaitoa
2 dl     kasvislientä
1,5dl     kermaa
suolaa
mustapippuria

- Leikkaa sienet pienemmiksi ja huuhtele hyvin.
- Kuori ja hienonna sipulit sekä kuullota niitä hetki kattilassa rypsi­öljyssä.
- Lisää joukkoon sienet ja jatka kuullottamista kunnes paahtuvat hieman.
- Lisää joukkoon valkoviini ja keitä pari minuuttia jonka jälkeen lisää joukkoon maito, kerma sekä kasvisliemi.
- Keitä noin 15 minuuttia.
- Mausta huolella.

Grillattua parsaa ja kukkakaalia

16 kpl     vihreää parsaa
1     kukkakaali
suolaa
oliiviöljyä
sitruuna

- Leikkaa parsoista puiseva kanta pois. Mausta parsat suolalla ja oliiviöljyllä.
- Leikkaa kukkakaalista n 3 cm kokoisia nuppuja. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
- Grillaa kasvikset grillissä tai grillipannulla niin, että kasvikset saa hyvän grillipinnan.
- Nostele kasvikset grillistä ja mausta vielä suolalla, oliiviöljyllä raastetulla situunankuorella ja sitruunan mehulla


Katso myös muut Menun annokset


Paistettua haukea ja korvasienikastiketta


Paistettua haukea

0,8 kg     haukifilettä (pyydä kala tiskillä fileoimaan file ruodottomaksi)
suolaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

- Leikkaa hauesta annospaloja.
- Mausta annospalat suolalla.
- Lämmitä pannu kuumaksi, lisää hieman rypsiöljyä. Paista, niin että se saa väriä, käännä file palat ja lisää voita pannuun. Lusikoi vaahtoavaa voita kalan päälle paiston aikana.
- Mausta suolalla.

Korvasienikastike

0,4 kg     korvasientä (3 kertaan ryöpättyjä)
1     solo valkosipuli
1     keltasipuli
1 dl     valkoviiniä
2,5 dl     täysmaitoa
2 dl     kasvislientä
1,5dl     kermaa
suolaa
mustapippuria

- Leikkaa sienet pienemmiksi ja huuhtele hyvin.
- Kuori ja hienonna sipulit sekä kuullota niitä hetki kattilassa rypsi­öljyssä.
- Lisää joukkoon sienet ja jatka kuullottamista kunnes paahtuvat hieman.
- Lisää joukkoon valkoviini ja keitä pari minuuttia jonka jälkeen lisää joukkoon maito, kerma sekä kasvisliemi.
- Keitä noin 15 minuuttia.
- Mausta huolella.

Grillattua parsaa ja kukkakaalia

16 kpl     vihreää parsaa
1     kukkakaali
suolaa
oliiviöljyä
sitruuna

- Leikkaa parsoista puiseva kanta pois. Mausta parsat suolalla ja oliiviöljyllä.
- Leikkaa kukkakaalista n 3 cm kokoisia nuppuja. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
- Grillaa kasvikset grillissä tai grillipannulla niin, että kasvikset saa hyvän grillipinnan.
- Nostele kasvikset grillistä ja mausta vielä suolalla, oliiviöljyllä raastetulla situunankuorella ja sitruunan mehulla


Katso myös muut Menun annokset


Paistettua haukea ja korvasienikastiketta


Paistettua haukea

0,8 kg     haukifilettä (pyydä kala tiskillä fileoimaan file ruodottomaksi)
suolaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

- Leikkaa hauesta annospaloja.
- Mausta annospalat suolalla.
- Lämmitä pannu kuumaksi, lisää hieman rypsiöljyä. Paista, niin että se saa väriä, käännä file palat ja lisää voita pannuun. Lusikoi vaahtoavaa voita kalan päälle paiston aikana.
- Mausta suolalla.

Korvasienikastike

0,4 kg     korvasientä (3 kertaan ryöpättyjä)
1     solo valkosipuli
1     keltasipuli
1 dl     valkoviiniä
2,5 dl     täysmaitoa
2 dl     kasvislientä
1,5dl     kermaa
suolaa
mustapippuria

- Leikkaa sienet pienemmiksi ja huuhtele hyvin.
- Kuori ja hienonna sipulit sekä kuullota niitä hetki kattilassa rypsi­öljyssä.
- Lisää joukkoon sienet ja jatka kuullottamista kunnes paahtuvat hieman.
- Lisää joukkoon valkoviini ja keitä pari minuuttia jonka jälkeen lisää joukkoon maito, kerma sekä kasvisliemi.
- Keitä noin 15 minuuttia.
- Mausta huolella.

Grillattua parsaa ja kukkakaalia

16 kpl     vihreää parsaa
1     kukkakaali
suolaa
oliiviöljyä
sitruuna

- Leikkaa parsoista puiseva kanta pois. Mausta parsat suolalla ja oliiviöljyllä.
- Leikkaa kukkakaalista n 3 cm kokoisia nuppuja. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
- Grillaa kasvikset grillissä tai grillipannulla niin, että kasvikset saa hyvän grillipinnan.
- Nostele kasvikset grillistä ja mausta vielä suolalla, oliiviöljyllä raastetulla situunankuorella ja sitruunan mehulla


Katso myös muut Menun annokset