500 g ulkofilettä (mieluiten rasvapäällinen)
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
- Hiero öljy lihan pintaan.
- Kypsennä savustimessa noin sadassa asteessa, kunnes sisälämpötila saavuttaa 53 astetta. Anna vetäytyä puoli tuntia.
- Grillaa tai paista lihan pinta ja leikkaa viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
100 g sherryviinietikkaa
350g madeiraa
1 kg kanalientä
1 kg lihalientä
10 g fenkolinsiementä
10 g tähtianista
10 g maustepippuria
10 g mustapippuria
10 g viherpippuria
0,5 pnt sitruunatimjamia
- Keitä etikkaa, kunnes siitä on jäljellä 1/3.
- Lisää madeira ja keitä kunnes jäljellä 1/3.
- Lisää molemmat liemet ja keitä kunnes kastike tarttuu kevyesti lusikkaan.
- Lisää mausteet ja yrtit, anna uuttua viisi minuuttia. Siivilöi mahdollisimman tiheän siivilän läpi.
2 kpl purjoa
400 g rypsiöljyä
2 oksaa rosmariinia
- Poista purjosta kanta ja vihreä osa.
- Laita purjo kattilaan öljyn ja rosmariinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes purjo pehmenee.
- Valuta ylimääräinen öljy liinan päällä ja grillaa pinta nopeasti.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
500 g ulkofilettä (mieluiten rasvapäällinen)
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
- Hiero öljy lihan pintaan.
- Kypsennä savustimessa noin sadassa asteessa, kunnes sisälämpötila saavuttaa 53 astetta. Anna vetäytyä puoli tuntia.
- Grillaa tai paista lihan pinta ja leikkaa viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
100 g sherryviinietikkaa
350g madeiraa
1 kg kanalientä
1 kg lihalientä
10 g fenkolinsiementä
10 g tähtianista
10 g maustepippuria
10 g mustapippuria
10 g viherpippuria
0,5 pnt sitruunatimjamia
- Keitä etikkaa, kunnes siitä on jäljellä 1/3.
- Lisää madeira ja keitä kunnes jäljellä 1/3.
- Lisää molemmat liemet ja keitä kunnes kastike tarttuu kevyesti lusikkaan.
- Lisää mausteet ja yrtit, anna uuttua viisi minuuttia. Siivilöi mahdollisimman tiheän siivilän läpi.
2 kpl purjoa
400 g rypsiöljyä
2 oksaa rosmariinia
- Poista purjosta kanta ja vihreä osa.
- Laita purjo kattilaan öljyn ja rosmariinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes purjo pehmenee.
- Valuta ylimääräinen öljy liinan päällä ja grillaa pinta nopeasti.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
500 g ulkofilettä (mieluiten rasvapäällinen)
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
- Hiero öljy lihan pintaan.
- Kypsennä savustimessa noin sadassa asteessa, kunnes sisälämpötila saavuttaa 53 astetta. Anna vetäytyä puoli tuntia.
- Grillaa tai paista lihan pinta ja leikkaa viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
100 g sherryviinietikkaa
350g madeiraa
1 kg kanalientä
1 kg lihalientä
10 g fenkolinsiementä
10 g tähtianista
10 g maustepippuria
10 g mustapippuria
10 g viherpippuria
0,5 pnt sitruunatimjamia
- Keitä etikkaa, kunnes siitä on jäljellä 1/3.
- Lisää madeira ja keitä kunnes jäljellä 1/3.
- Lisää molemmat liemet ja keitä kunnes kastike tarttuu kevyesti lusikkaan.
- Lisää mausteet ja yrtit, anna uuttua viisi minuuttia. Siivilöi mahdollisimman tiheän siivilän läpi.
2 kpl purjoa
400 g rypsiöljyä
2 oksaa rosmariinia
- Poista purjosta kanta ja vihreä osa.
- Laita purjo kattilaan öljyn ja rosmariinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes purjo pehmenee.
- Valuta ylimääräinen öljy liinan päällä ja grillaa pinta nopeasti.
- Mausta suolalla ja pippurilla.