200 g kuorittuja manteleita
150 g sokeria
6 munaa
1 sitruuna
ripaus suolaa
tomusokeria maun mukaan
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 160°C-asteeseen.
- Aloita jauhamalla mantelit monitoimikoneessa.
- Jätä jauhe sivuun ja erota kananmunan valkuaiset keltuaisista.
- Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa, kunnes seos on kirkasta vaahtoa.
- Siivilöi sitruunamehu ja lisää mantelijauhon kanssa vaahdon sekaan ja sekoita.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten valkuaiset muna-manteli-seokseen.
- Sekoita alhaalta ylöspäin varovasti, jotta seos ei hajoa.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160°C-asteessa 30 minuuttia. Muista, ettei uunia saa koskaan avata kypsennyksen aikana, jotta kakku ei latistu.
- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottele päälle tomusokeria.
30 kuorittua mantelia
100 g sokeria
2 munankeltuaista
125 g tuoretta kermaa
125 g täysmaitoa
1/2 tl maissitärkkelystä (maizena)
1 rkl appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
Valmistus:
- Lisää kaikki ainekset paitsi mantelit kattilaan lieden ollessa pienellä lämmöllä.
- Jauha mantelit tehosekoittimella hienoksi ja kaada ne kattilaan.
- Sekoita kaikki hyvin ja kuumenna.
- Jäähdytä kylmässä ja kaada kakkupalan päälle ennen tarjoilua.
200 g kuorittuja manteleita
150 g sokeria
6 munaa
1 sitruuna
ripaus suolaa
tomusokeria maun mukaan
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 160°C-asteeseen.
- Aloita jauhamalla mantelit monitoimikoneessa.
- Jätä jauhe sivuun ja erota kananmunan valkuaiset keltuaisista.
- Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa, kunnes seos on kirkasta vaahtoa.
- Siivilöi sitruunamehu ja lisää mantelijauhon kanssa vaahdon sekaan ja sekoita.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten valkuaiset muna-manteli-seokseen.
- Sekoita alhaalta ylöspäin varovasti, jotta seos ei hajoa.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160°C-asteessa 30 minuuttia. Muista, ettei uunia saa koskaan avata kypsennyksen aikana, jotta kakku ei latistu.
- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottele päälle tomusokeria.
30 kuorittua mantelia
100 g sokeria
2 munankeltuaista
125 g tuoretta kermaa
125 g täysmaitoa
1/2 tl maissitärkkelystä (maizena)
1 rkl appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
Valmistus:
- Lisää kaikki ainekset paitsi mantelit kattilaan lieden ollessa pienellä lämmöllä.
- Jauha mantelit tehosekoittimella hienoksi ja kaada ne kattilaan.
- Sekoita kaikki hyvin ja kuumenna.
- Jäähdytä kylmässä ja kaada kakkupalan päälle ennen tarjoilua.
200 g kuorittuja manteleita
150 g sokeria
6 munaa
1 sitruuna
ripaus suolaa
tomusokeria maun mukaan
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 160°C-asteeseen.
- Aloita jauhamalla mantelit monitoimikoneessa.
- Jätä jauhe sivuun ja erota kananmunan valkuaiset keltuaisista.
- Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa, kunnes seos on kirkasta vaahtoa.
- Siivilöi sitruunamehu ja lisää mantelijauhon kanssa vaahdon sekaan ja sekoita.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten valkuaiset muna-manteli-seokseen.
- Sekoita alhaalta ylöspäin varovasti, jotta seos ei hajoa.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160°C-asteessa 30 minuuttia. Muista, ettei uunia saa koskaan avata kypsennyksen aikana, jotta kakku ei latistu.
- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottele päälle tomusokeria.
30 kuorittua mantelia
100 g sokeria
2 munankeltuaista
125 g tuoretta kermaa
125 g täysmaitoa
1/2 tl maissitärkkelystä (maizena)
1 rkl appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
Valmistus:
- Lisää kaikki ainekset paitsi mantelit kattilaan lieden ollessa pienellä lämmöllä.
- Jauha mantelit tehosekoittimella hienoksi ja kaada ne kattilaan.
- Sekoita kaikki hyvin ja kuumenna.
- Jäähdytä kylmässä ja kaada kakkupalan päälle ennen tarjoilua.