Molisen mantelikakku



200 g     kuorittuja manteleita
150 g     sokeria
6     munaa
1     sitruuna
    ripaus suolaa
    tomusokeria maun mukaan

Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 160°C-asteeseen.


- Aloita jauhamalla mantelit monitoimikoneessa.


- Jätä jauhe sivuun ja erota kananmunan valkuaiset keltuaisista.


- Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa, kunnes seos on kirkasta vaahtoa.


- Siivilöi sitruunamehu ja lisää mantelijauhon kanssa vaahdon sekaan ja sekoita.


- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten valkuaiset muna-manteli-seokseen.


- Sekoita alhaalta ylöspäin varovasti, jotta seos ei hajoa.


- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160°C-asteessa 30 minuuttia. Muista, ettei uunia saa koskaan avata kypsennyksen aikana, jotta kakku ei latistu.


- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottele päälle tomusokeria.



Mantelikastike

30    kuorittua mantelia

100 g     sokeria

2     munankeltuaista

125 g     tuoretta kermaa

125 g     täysmaitoa

1/2 tl     maissitärkkelystä (maizena)

1 rkl     appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)


Valmistus:

- Lisää kaikki ainekset paitsi mantelit kattilaan lieden ollessa pienellä lämmöllä.


- Jauha mantelit tehosekoittimella hienoksi ja kaada ne kattilaan.


- Sekoita kaikki hyvin ja kuumenna.


- Jäähdytä kylmässä ja kaada kakkupalan päälle ennen tarjoilua.


Katso myös muut Menun annokset

Molisen mantelikakku



200 g     kuorittuja manteleita
150 g     sokeria
6     munaa
1     sitruuna
    ripaus suolaa
    tomusokeria maun mukaan

Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 160°C-asteeseen.


- Aloita jauhamalla mantelit monitoimikoneessa.


- Jätä jauhe sivuun ja erota kananmunan valkuaiset keltuaisista.


- Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa, kunnes seos on kirkasta vaahtoa.


- Siivilöi sitruunamehu ja lisää mantelijauhon kanssa vaahdon sekaan ja sekoita.


- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten valkuaiset muna-manteli-seokseen.


- Sekoita alhaalta ylöspäin varovasti, jotta seos ei hajoa.


- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160°C-asteessa 30 minuuttia. Muista, ettei uunia saa koskaan avata kypsennyksen aikana, jotta kakku ei latistu.


- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottele päälle tomusokeria.



Mantelikastike

30    kuorittua mantelia

100 g     sokeria

2     munankeltuaista

125 g     tuoretta kermaa

125 g     täysmaitoa

1/2 tl     maissitärkkelystä (maizena)

1 rkl     appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)


Valmistus:

- Lisää kaikki ainekset paitsi mantelit kattilaan lieden ollessa pienellä lämmöllä.


- Jauha mantelit tehosekoittimella hienoksi ja kaada ne kattilaan.


- Sekoita kaikki hyvin ja kuumenna.


- Jäähdytä kylmässä ja kaada kakkupalan päälle ennen tarjoilua.


Katso myös muut Menun annokset

Molisen mantelikakku



200 g     kuorittuja manteleita
150 g     sokeria
6     munaa
1     sitruuna
    ripaus suolaa
    tomusokeria maun mukaan

Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 160°C-asteeseen.


- Aloita jauhamalla mantelit monitoimikoneessa.


- Jätä jauhe sivuun ja erota kananmunan valkuaiset keltuaisista.


- Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa, kunnes seos on kirkasta vaahtoa.


- Siivilöi sitruunamehu ja lisää mantelijauhon kanssa vaahdon sekaan ja sekoita.


- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten valkuaiset muna-manteli-seokseen.


- Sekoita alhaalta ylöspäin varovasti, jotta seos ei hajoa.


- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160°C-asteessa 30 minuuttia. Muista, ettei uunia saa koskaan avata kypsennyksen aikana, jotta kakku ei latistu.


- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottele päälle tomusokeria.



Mantelikastike

30    kuorittua mantelia

100 g     sokeria

2     munankeltuaista

125 g     tuoretta kermaa

125 g     täysmaitoa

1/2 tl     maissitärkkelystä (maizena)

1 rkl     appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)


Valmistus:

- Lisää kaikki ainekset paitsi mantelit kattilaan lieden ollessa pienellä lämmöllä.


- Jauha mantelit tehosekoittimella hienoksi ja kaada ne kattilaan.


- Sekoita kaikki hyvin ja kuumenna.


- Jäähdytä kylmässä ja kaada kakkupalan päälle ennen tarjoilua.


Katso myös muut Menun annokset