Keltapyrstöpiikkimakrillia ja umamisoijaa

Tähän joku lisätieto ruuasta.


Umamisoija

100 g    sake
200 g    mirin mauste-etikka
300 g    soija
50 g    riisiviinietikka
20 g    kombu merilevä

- Liekitä sake ja mirin kuumassa kattilassa.
- Lisää mukaan soija ja mirin sekä kombu merilevä.
- Anna maustua kattilassa kansi päällä huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Laita kattila kylmään yöksi ja siivilöi seuraavana päivänä.

Yuzu majoneesi

2 kpl    keltuainen
2 rkl    yuzumehu
2 tl    riisiviinietikka
1 tl    suola
3 dl     öljy

-    Laita kaikki muut paitsi öljy litran mittaan.
-    Ota sauvasekoitin ja sekoita seos nopeasti.
-    Lisää öljyä hitaasti sekoittaen sauvasekoittimella.
-    Laita valmis majoneesi pursotinpussiin.

Noritempura

2 levyä    paahdettua norilevää
90 g    maizena
100 g    vehnäjauho
15 g     leivinjauhe
7 g    suola
230 g    soodavesi

- Leikkaa norilevystä kolmen sentin paksuisia suikaleita.
- Seikoita muut ainekset kulhossa
- Kasta suikaleet toiselta puolelta tempurataikinaan ja laita ne 180 asteiseen öljyyn.
- Uppopaista minuutti molemmilta puolilta ja laita kuivumaan paperille.


Katso myös muut Menun annokset


Keltapyrstöpiikkimakrillia ja umamisoijaa

Tähän joku lisätieto ruuasta.


Umamisoija

100 g    sake
200 g    mirin mauste-etikka
300 g    soija
50 g    riisiviinietikka
20 g    kombu merilevä

- Liekitä sake ja mirin kuumassa kattilassa.
- Lisää mukaan soija ja mirin sekä kombu merilevä.
- Anna maustua kattilassa kansi päällä huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Laita kattila kylmään yöksi ja siivilöi seuraavana päivänä.

Yuzu majoneesi

2 kpl    keltuainen
2 rkl    yuzumehu
2 tl    riisiviinietikka
1 tl    suola
3 dl     öljy

-    Laita kaikki muut paitsi öljy litran mittaan.
-    Ota sauvasekoitin ja sekoita seos nopeasti.
-    Lisää öljyä hitaasti sekoittaen sauvasekoittimella.
-    Laita valmis majoneesi pursotinpussiin.

Noritempura

2 levyä    paahdettua norilevää
90 g    maizena
100 g    vehnäjauho
15 g     leivinjauhe
7 g    suola
230 g    soodavesi

- Leikkaa norilevystä kolmen sentin paksuisia suikaleita.
- Seikoita muut ainekset kulhossa
- Kasta suikaleet toiselta puolelta tempurataikinaan ja laita ne 180 asteiseen öljyyn.
- Uppopaista minuutti molemmilta puolilta ja laita kuivumaan paperille.


Katso myös muut Menun annokset


Keltapyrstöpiikkimakrillia ja umamisoijaa

Tähän joku lisätieto ruuasta.


Umamisoija

100 g    sake
200 g    mirin mauste-etikka
300 g    soija
50 g    riisiviinietikka
20 g    kombu merilevä

- Liekitä sake ja mirin kuumassa kattilassa.
- Lisää mukaan soija ja mirin sekä kombu merilevä.
- Anna maustua kattilassa kansi päällä huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Laita kattila kylmään yöksi ja siivilöi seuraavana päivänä.

Yuzu majoneesi

2 kpl    keltuainen
2 rkl    yuzumehu
2 tl    riisiviinietikka
1 tl    suola
3 dl     öljy

-    Laita kaikki muut paitsi öljy litran mittaan.
-    Ota sauvasekoitin ja sekoita seos nopeasti.
-    Lisää öljyä hitaasti sekoittaen sauvasekoittimella.
-    Laita valmis majoneesi pursotinpussiin.

Noritempura

2 levyä    paahdettua norilevää
90 g    maizena
100 g    vehnäjauho
15 g     leivinjauhe
7 g    suola
230 g    soodavesi

- Leikkaa norilevystä kolmen sentin paksuisia suikaleita.
- Seikoita muut ainekset kulhossa
- Kasta suikaleet toiselta puolelta tempurataikinaan ja laita ne 180 asteiseen öljyyn.
- Uppopaista minuutti molemmilta puolilta ja laita kuivumaan paperille.


Katso myös muut Menun annokset