Karhunlaukkavoilla valmistettua viiriäistä ja selleriä


Viiriäinen

Täytä luuton viiriäinen karhunlaukkavoilla ja grillaa se molemmin puolin grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Viiriäisen pitäisi olla mukavan rosee sisältä

Viiriäiskastike

500 g    viiriäisen luita
5 dl    portviini
3 l    kanaliemi
3 kpl    hopeasipuli
5 kpl    Timjamin oksia
1 kpl    kuusenoksa

- Paahda viiriäisenluita uunissa 190 asteessa noin 15 minuuttia.
- Viipaloi hopeasipulit kahden sentin viipaleiksi ja paahda niitä pannulla kunnes ne ovat tummia.
- Lisää sipuleiden joukkoon portviini ja keitä sitä kunnes siitä on hävinnyt puolet.
- Lisää viiriäisenluut ja kanaliemi.
- Anna poreilla hiljalleen vähintään 6 tuntia.
- Siivilöi kastike ja anna kastikkeen kiehua kunnes kastikettä on jäljellä 1/7 osa
- Laita kastikkeen joukkoon grillattuja timjamin sekä kuusenoksia ja anna maustua 30 minuuttia.
- Siivilöi oksat pois kastikkeesta

Grillattu hopeasipuli

2 kpl     isoa hopeasipuli
20 g    voita
15 g    valkoviinietikka
50 g    vettä
½ tl    suola

- Leikkaa Hopeasipulista kahden sentin viipaleita ja kuori ne.
- Grillaa hopeasipuliviipaleet grillissä öljyn ja suolan kanssa.
- Laita hopeasipulit pannulle ja lisää sinne vesi, voi ja valkoviinietikka.
- Peitä pannu foliolla tai kannella ja anna sipuleiden kypsyä noin 30 minuuttia.

Puikulaperunapure

500 g    puikulaperuna
250 g    savustettu voi
250 g    täysmaito
Suola

- Kuori puikulaperunat ja höyrytä ne kattilassa kypsäksi.
- Soseuta perunat.
- Lisää joukkoon kuuma maito ja savustettu voi.
- Mausta suolalla.


Katso myös muut Menun annokset


Karhunlaukkavoilla valmistettua viiriäistä ja selleriä


Viiriäinen

Täytä luuton viiriäinen karhunlaukkavoilla ja grillaa se molemmin puolin grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Viiriäisen pitäisi olla mukavan rosee sisältä

Viiriäiskastike

500 g    viiriäisen luita
5 dl    portviini
3 l    kanaliemi
3 kpl    hopeasipuli
5 kpl    Timjamin oksia
1 kpl    kuusenoksa

- Paahda viiriäisenluita uunissa 190 asteessa noin 15 minuuttia.
- Viipaloi hopeasipulit kahden sentin viipaleiksi ja paahda niitä pannulla kunnes ne ovat tummia.
- Lisää sipuleiden joukkoon portviini ja keitä sitä kunnes siitä on hävinnyt puolet.
- Lisää viiriäisenluut ja kanaliemi.
- Anna poreilla hiljalleen vähintään 6 tuntia.
- Siivilöi kastike ja anna kastikkeen kiehua kunnes kastikettä on jäljellä 1/7 osa
- Laita kastikkeen joukkoon grillattuja timjamin sekä kuusenoksia ja anna maustua 30 minuuttia.
- Siivilöi oksat pois kastikkeesta

Grillattu hopeasipuli

2 kpl     isoa hopeasipuli
20 g    voita
15 g    valkoviinietikka
50 g    vettä
½ tl    suola

- Leikkaa Hopeasipulista kahden sentin viipaleita ja kuori ne.
- Grillaa hopeasipuliviipaleet grillissä öljyn ja suolan kanssa.
- Laita hopeasipulit pannulle ja lisää sinne vesi, voi ja valkoviinietikka.
- Peitä pannu foliolla tai kannella ja anna sipuleiden kypsyä noin 30 minuuttia.

Puikulaperunapure

500 g    puikulaperuna
250 g    savustettu voi
250 g    täysmaito
Suola

- Kuori puikulaperunat ja höyrytä ne kattilassa kypsäksi.
- Soseuta perunat.
- Lisää joukkoon kuuma maito ja savustettu voi.
- Mausta suolalla.


Katso myös muut Menun annokset


Karhunlaukkavoilla valmistettua viiriäistä ja selleriä


Viiriäinen

Täytä luuton viiriäinen karhunlaukkavoilla ja grillaa se molemmin puolin grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Viiriäisen pitäisi olla mukavan rosee sisältä

Viiriäiskastike

500 g    viiriäisen luita
5 dl    portviini
3 l    kanaliemi
3 kpl    hopeasipuli
5 kpl    Timjamin oksia
1 kpl    kuusenoksa

- Paahda viiriäisenluita uunissa 190 asteessa noin 15 minuuttia.
- Viipaloi hopeasipulit kahden sentin viipaleiksi ja paahda niitä pannulla kunnes ne ovat tummia.
- Lisää sipuleiden joukkoon portviini ja keitä sitä kunnes siitä on hävinnyt puolet.
- Lisää viiriäisenluut ja kanaliemi.
- Anna poreilla hiljalleen vähintään 6 tuntia.
- Siivilöi kastike ja anna kastikkeen kiehua kunnes kastikettä on jäljellä 1/7 osa
- Laita kastikkeen joukkoon grillattuja timjamin sekä kuusenoksia ja anna maustua 30 minuuttia.
- Siivilöi oksat pois kastikkeesta

Grillattu hopeasipuli

2 kpl     isoa hopeasipuli
20 g    voita
15 g    valkoviinietikka
50 g    vettä
½ tl    suola

- Leikkaa Hopeasipulista kahden sentin viipaleita ja kuori ne.
- Grillaa hopeasipuliviipaleet grillissä öljyn ja suolan kanssa.
- Laita hopeasipulit pannulle ja lisää sinne vesi, voi ja valkoviinietikka.
- Peitä pannu foliolla tai kannella ja anna sipuleiden kypsyä noin 30 minuuttia.

Puikulaperunapure

500 g    puikulaperuna
250 g    savustettu voi
250 g    täysmaito
Suola

- Kuori puikulaperunat ja höyrytä ne kattilassa kypsäksi.
- Soseuta perunat.
- Lisää joukkoon kuuma maito ja savustettu voi.
- Mausta suolalla.


Katso myös muut Menun annokset