Karamellisoitua ananasta, mantelikakkua ja ananas-sorbet


Karamellisoitu ananas

1 ananas

150 g sokeria
150 g vettä
1 kpl vaniljatanko
2 kpl kanelitankoa

- Kuori ananas ja leikkaa tangoiksi keskustan ympäriltä.
- Paahda sokeri kattilassa, lisää halkaistu vaniljatanko, kanelitangot ja vesi.
- Keitä minuutin ajan ja lisää ananastangot liemeen. Siirrä pois hellalta ja anna maustua vähintään tunnin.

Yuzulla maustettua ananasta

1/4 ananas
50 g yuzumehua
50 g ananasmehua
30 g ruokosokeria

- Leikkaa ananas mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandolinilla tai terävällä veitsellä.
- Lisää mehut ja sokeri viipaleiden päälle ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Mantelikakku

100 g kananmunia
50 g mantelijauhoa
50 g sokeria

- Vaahdota munat, sokeri ja jauhot

20g vehnäjauho
2g leivinjauhe
100g sulatettu voi

- Yhdistä nuolijalla joukkoon.
- Paista voidelluissa silikonimuoteissa 170°C-asteessa noin kuusi minuuttia.

Ananassorbet

50 g ruokokidesokeria
50 g vettä
50 g glukoosia
250 g ananaspyrettä
20 g limemehua

- Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi, anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja valmista sorbet jäätelökoneen avulla.


Katso myös muut Menun annokset


Karamellisoitua ananasta, mantelikakkua ja ananas-sorbet


Karamellisoitu ananas

1 ananas

150 g sokeria
150 g vettä
1 kpl vaniljatanko
2 kpl kanelitankoa

- Kuori ananas ja leikkaa tangoiksi keskustan ympäriltä.
- Paahda sokeri kattilassa, lisää halkaistu vaniljatanko, kanelitangot ja vesi.
- Keitä minuutin ajan ja lisää ananastangot liemeen. Siirrä pois hellalta ja anna maustua vähintään tunnin.

Yuzulla maustettua ananasta

1/4 ananas
50 g yuzumehua
50 g ananasmehua
30 g ruokosokeria

- Leikkaa ananas mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandolinilla tai terävällä veitsellä.
- Lisää mehut ja sokeri viipaleiden päälle ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Mantelikakku

100 g kananmunia
50 g mantelijauhoa
50 g sokeria

- Vaahdota munat, sokeri ja jauhot

20g vehnäjauho
2g leivinjauhe
100g sulatettu voi

- Yhdistä nuolijalla joukkoon.
- Paista voidelluissa silikonimuoteissa 170°C-asteessa noin kuusi minuuttia.

Ananassorbet

50 g ruokokidesokeria
50 g vettä
50 g glukoosia
250 g ananaspyrettä
20 g limemehua

- Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi, anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja valmista sorbet jäätelökoneen avulla.


Katso myös muut Menun annokset


Karamellisoitua ananasta, mantelikakkua ja ananas-sorbet


Karamellisoitu ananas

1 ananas

150 g sokeria
150 g vettä
1 kpl vaniljatanko
2 kpl kanelitankoa

- Kuori ananas ja leikkaa tangoiksi keskustan ympäriltä.
- Paahda sokeri kattilassa, lisää halkaistu vaniljatanko, kanelitangot ja vesi.
- Keitä minuutin ajan ja lisää ananastangot liemeen. Siirrä pois hellalta ja anna maustua vähintään tunnin.

Yuzulla maustettua ananasta

1/4 ananas
50 g yuzumehua
50 g ananasmehua
30 g ruokosokeria

- Leikkaa ananas mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandolinilla tai terävällä veitsellä.
- Lisää mehut ja sokeri viipaleiden päälle ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Mantelikakku

100 g kananmunia
50 g mantelijauhoa
50 g sokeria

- Vaahdota munat, sokeri ja jauhot

20g vehnäjauho
2g leivinjauhe
100g sulatettu voi

- Yhdistä nuolijalla joukkoon.
- Paista voidelluissa silikonimuoteissa 170°C-asteessa noin kuusi minuuttia.

Ananassorbet

50 g ruokokidesokeria
50 g vettä
50 g glukoosia
250 g ananaspyrettä
20 g limemehua

- Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi, anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja valmista sorbet jäätelökoneen avulla.


Katso myös muut Menun annokset