Valitse lautaselle vähintään kolmea eri juustoa itse suosin viittä, silloin saat eri vahvuisia juustoja laajemmin maisteltua.
Juustolautaselle kannattaa valita esimerkiksi sinihomejuusto, jokin kermajuusto, ja jokin pitkään kypsynyt.
Jos et ole tottunut juustojen maistelija kannattaa valita aluksi miedompia juustoja.
Juustoja kannattaa varata lautaselle n. 150 g per henkilö.
esim. sinihomejuusto, brie, morbier, comte, manchego
0,2 kg viikunaa
0,2 kg vadelmia
0,1 kg sokeria
1 dl valkoviiniä
kanelitanko
tähtianis
- Leikkaa viikuna kuutioiksi.
- Kiehauta viini ja sokeri. Lisää vadelmat, viikuna kuutiot sekä mausteet kattilaan ja keitä hillokkeeksi noin 20 minuuuttia. Jäähdytä.
2,5 dl spelttijauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vettä
15 g kuivahiivaa
5 g suolaa
10 g seesaminsiemeniä
10 g pellavansiemeniä
0,5 dl hunajaa
1 dl vettä
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi hunaja kulhossa ja anna taikinan käydä huoneen lämmössä noin 12 tuntia.
- Laita taikina jääkaappiin 12 tunniksi.
- Leivo taikinasta ohuen ohuita levyjä laita leivinpaperin päälle pellille. Sekoita vesi ja hunaja voitele näkkärit seoksella ja paista 200°C-asteessa noin 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Valitse lautaselle vähintään kolmea eri juustoa itse suosin viittä, silloin saat eri vahvuisia juustoja laajemmin maisteltua.
Juustolautaselle kannattaa valita esimerkiksi sinihomejuusto, jokin kermajuusto, ja jokin pitkään kypsynyt.
Jos et ole tottunut juustojen maistelija kannattaa valita aluksi miedompia juustoja.
Juustoja kannattaa varata lautaselle n. 150 g per henkilö.
esim. sinihomejuusto, brie, morbier, comte, manchego
0,2 kg viikunaa
0,2 kg vadelmia
0,1 kg sokeria
1 dl valkoviiniä
kanelitanko
tähtianis
- Leikkaa viikuna kuutioiksi.
- Kiehauta viini ja sokeri. Lisää vadelmat, viikuna kuutiot sekä mausteet kattilaan ja keitä hillokkeeksi noin 20 minuuuttia. Jäähdytä.
2,5 dl spelttijauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vettä
15 g kuivahiivaa
5 g suolaa
10 g seesaminsiemeniä
10 g pellavansiemeniä
0,5 dl hunajaa
1 dl vettä
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi hunaja kulhossa ja anna taikinan käydä huoneen lämmössä noin 12 tuntia.
- Laita taikina jääkaappiin 12 tunniksi.
- Leivo taikinasta ohuen ohuita levyjä laita leivinpaperin päälle pellille. Sekoita vesi ja hunaja voitele näkkärit seoksella ja paista 200°C-asteessa noin 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Valitse lautaselle vähintään kolmea eri juustoa itse suosin viittä, silloin saat eri vahvuisia juustoja laajemmin maisteltua.
Juustolautaselle kannattaa valita esimerkiksi sinihomejuusto, jokin kermajuusto, ja jokin pitkään kypsynyt.
Jos et ole tottunut juustojen maistelija kannattaa valita aluksi miedompia juustoja.
Juustoja kannattaa varata lautaselle n. 150 g per henkilö.
esim. sinihomejuusto, brie, morbier, comte, manchego
0,2 kg viikunaa
0,2 kg vadelmia
0,1 kg sokeria
1 dl valkoviiniä
kanelitanko
tähtianis
- Leikkaa viikuna kuutioiksi.
- Kiehauta viini ja sokeri. Lisää vadelmat, viikuna kuutiot sekä mausteet kattilaan ja keitä hillokkeeksi noin 20 minuuuttia. Jäähdytä.
2,5 dl spelttijauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vettä
15 g kuivahiivaa
5 g suolaa
10 g seesaminsiemeniä
10 g pellavansiemeniä
0,5 dl hunajaa
1 dl vettä
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi hunaja kulhossa ja anna taikinan käydä huoneen lämmössä noin 12 tuntia.
- Laita taikina jääkaappiin 12 tunniksi.
- Leivo taikinasta ohuen ohuita levyjä laita leivinpaperin päälle pellille. Sekoita vesi ja hunaja voitele näkkärit seoksella ja paista 200°C-asteessa noin 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.