400g turskan seläkettä
1 rkl hunajaa
voita ja öljyä paistamiseen
Valmistus:
- Lämmitä uuni 50C.
- Leikkaa turska annospaloiksi ja hiero hunajaa toiselle leikkuupinnalle.
- Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä.
- Paahda turskat hunajalla glaseerattu puoli alaspäin noin 5 sekuntia, jonka jälkeen alenna pannun lämpöä ja lisää noin 50 g voita.
- Valele turskapaloja vaahtoavalla voilla noin 2 minuuttia, käännä fileet ja kypsennä vielä noin 10 sekuntia. Aseta 50°C-asteiseen uuniin vetäytymään noin 5 minuutiksi.
2 kpl iso hopeasipuli
50 g voita
1 kpl anjovisfile
1 pnt ruohosipulia
Valmistus:
- Suikaloi sipuli ohuelti.
- Laita kasari lämpenemään miedolle lämmölle ja lisää voi.
- Kun voi on sulanut lisää sipulit ja sekoita hyvin.
- Leikkaa leivinpaperista ”kansi” sipuleiden päälle niin että keskellä paperia on reikä josta höyry pääsee ulos.
- Kypsennä 25–30 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkkaile lämpötilaa ettei se nouse liian kuumaksi. Voin pitäisi pysyä koko kypsennyksen ajan emulgoituneena, niin ettei rasva lähde erottumaan. Jos näin kuitenkin käy, voit lisätä tilkan vettä joukkoon ja sekoitaa sen.
4 kpl isoa perunaa
30 g suolaa
1 l vettä
1 l rypsiöljyä
Valmistus:
- Suikaloi peruna ohueksi nauhaksi mandoliinilla.
- Sekoita suola veteen ja kiehauta.
- Kaada suolavesi perunanauhojen päälle ja anna maustua 5 minuuttia.
- Kuivaa perunat hyvin ja annostele perunasuikaleet neljään kekoon.
- Lämmitä öljy kattilassa 130°C-asteiseksi
- Aseta metallinen (mielellään 10 cm halkaisijaltaan) rengasmuotti kattilaan öljyyn ja asettele kukin perunasuikalekeko yksi kerrallaan muotin keskelle.
- Friteeraa perunoita kunnes öljy lakkaa poreilemasta ja perunat ovat kauniin ruskeita.
- Nosta perunat valumaan talouspaperille.
400g turskan seläkettä
1 rkl hunajaa
voita ja öljyä paistamiseen
Valmistus:
- Lämmitä uuni 50C.
- Leikkaa turska annospaloiksi ja hiero hunajaa toiselle leikkuupinnalle.
- Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä.
- Paahda turskat hunajalla glaseerattu puoli alaspäin noin 5 sekuntia, jonka jälkeen alenna pannun lämpöä ja lisää noin 50 g voita.
- Valele turskapaloja vaahtoavalla voilla noin 2 minuuttia, käännä fileet ja kypsennä vielä noin 10 sekuntia. Aseta 50°C-asteiseen uuniin vetäytymään noin 5 minuutiksi.
2 kpl iso hopeasipuli
50 g voita
1 kpl anjovisfile
1 pnt ruohosipulia
Valmistus:
- Suikaloi sipuli ohuelti.
- Laita kasari lämpenemään miedolle lämmölle ja lisää voi.
- Kun voi on sulanut lisää sipulit ja sekoita hyvin.
- Leikkaa leivinpaperista ”kansi” sipuleiden päälle niin että keskellä paperia on reikä josta höyry pääsee ulos.
- Kypsennä 25–30 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkkaile lämpötilaa ettei se nouse liian kuumaksi. Voin pitäisi pysyä koko kypsennyksen ajan emulgoituneena, niin ettei rasva lähde erottumaan. Jos näin kuitenkin käy, voit lisätä tilkan vettä joukkoon ja sekoitaa sen.
4 kpl isoa perunaa
30 g suolaa
1 l vettä
1 l rypsiöljyä
Valmistus:
- Suikaloi peruna ohueksi nauhaksi mandoliinilla.
- Sekoita suola veteen ja kiehauta.
- Kaada suolavesi perunanauhojen päälle ja anna maustua 5 minuuttia.
- Kuivaa perunat hyvin ja annostele perunasuikaleet neljään kekoon.
- Lämmitä öljy kattilassa 130°C-asteiseksi
- Aseta metallinen (mielellään 10 cm halkaisijaltaan) rengasmuotti kattilaan öljyyn ja asettele kukin perunasuikalekeko yksi kerrallaan muotin keskelle.
- Friteeraa perunoita kunnes öljy lakkaa poreilemasta ja perunat ovat kauniin ruskeita.
- Nosta perunat valumaan talouspaperille.
400g turskan seläkettä
1 rkl hunajaa
voita ja öljyä paistamiseen
Valmistus:
- Lämmitä uuni 50C.
- Leikkaa turska annospaloiksi ja hiero hunajaa toiselle leikkuupinnalle.
- Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä.
- Paahda turskat hunajalla glaseerattu puoli alaspäin noin 5 sekuntia, jonka jälkeen alenna pannun lämpöä ja lisää noin 50 g voita.
- Valele turskapaloja vaahtoavalla voilla noin 2 minuuttia, käännä fileet ja kypsennä vielä noin 10 sekuntia. Aseta 50°C-asteiseen uuniin vetäytymään noin 5 minuutiksi.
2 kpl iso hopeasipuli
50 g voita
1 kpl anjovisfile
1 pnt ruohosipulia
Valmistus:
- Suikaloi sipuli ohuelti.
- Laita kasari lämpenemään miedolle lämmölle ja lisää voi.
- Kun voi on sulanut lisää sipulit ja sekoita hyvin.
- Leikkaa leivinpaperista ”kansi” sipuleiden päälle niin että keskellä paperia on reikä josta höyry pääsee ulos.
- Kypsennä 25–30 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkkaile lämpötilaa ettei se nouse liian kuumaksi. Voin pitäisi pysyä koko kypsennyksen ajan emulgoituneena, niin ettei rasva lähde erottumaan. Jos näin kuitenkin käy, voit lisätä tilkan vettä joukkoon ja sekoitaa sen.
4 kpl isoa perunaa
30 g suolaa
1 l vettä
1 l rypsiöljyä
Valmistus:
- Suikaloi peruna ohueksi nauhaksi mandoliinilla.
- Sekoita suola veteen ja kiehauta.
- Kaada suolavesi perunanauhojen päälle ja anna maustua 5 minuuttia.
- Kuivaa perunat hyvin ja annostele perunasuikaleet neljään kekoon.
- Lämmitä öljy kattilassa 130°C-asteiseksi
- Aseta metallinen (mielellään 10 cm halkaisijaltaan) rengasmuotti kattilaan öljyyn ja asettele kukin perunasuikalekeko yksi kerrallaan muotin keskelle.
- Friteeraa perunoita kunnes öljy lakkaa poreilemasta ja perunat ovat kauniin ruskeita.
- Nosta perunat valumaan talouspaperille.