250 g jauhettu hauki
200 g kuohukerma
8 g suola
1 kpl kananmuna
1 rkl fenkolinsiemen
1 kpl sitruunankuori
5 kpl tillinoksa
- Sekoita kylmä haukimassa tehosekoittimessa suolan kanssa, lisää kananmuna ja sen jälkeen kerma ohuena nauhana kunnes massa on tasaisen emulgoitunut.
- Hienonna tilli, fenkolinsiemenet ja raasta sitruunankuori ja sekoita ne hyvin haukimassan joukkoon.
- Muotoile haukimassasta kelmun avulla palloja.
- Laita vesi kattilaan mihin pallot mahtuvat ja aseta lämpötila lämpömittaria käyttäen 60°C-astetta.
- Hauduta palloja 15 min kattilassa ja jäähdytä sen jälkeen nopeasti jäävedessä.
- Poista haukipallot kelmuista ja hiillosta pallot kaasupolttimella.
- Lämmitä pallot rapukastikkeessa ennen tarjoilua ja tarjoile marinoidun fenkolin kanssa.
200 g kokonainen katkarapu
30 g Fenkolin vihreä osa joka jää marinoidusta fenkolista yli
1 kpl shalottisipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1 rkl fenkolinsiemen
1 rkl korianterinsiemen
1 tl Gochujang-chilitahna
1 rkl tomaattipyre
1 dl valkoviini
1 dl vesi
2 dl kuohukerma
rypsiöljyä ja merisuolaa
- Kuumenna kattila ja kuullota sulaneet ravut pienessä tilkassa öljyä.
- Hienonna kasvikset ja lisää kasvikset sekä kuivat mausteet.
- Freesaa hetki – lisää tomaattipyree ja chilitahna.
- Freesaa hetki ja lisää valkoviini. Kiehauta ja anna haihtua puoleen, lisää vesi ja keitä puoleen.
- Siivilöi liemi ja keitä kerman kanssa kasaan kunnes saat paksun kastikkeen.
- Mausta suolalla.
1 kpl fenkoli
1 kpl sitruunanmehu
mustapippuria, suolaa
- Leikkaa fenkolista vihreä osa pois ja säästä rapukastikkeeseen.
- Leikkaa fenkoli ohueksi suikaleeksi ja laita jääveteen rapeutumaan.
- Valuta fenkoli hyvin ennen tarjoilua, mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile heti.
250 g jauhettu hauki
200 g kuohukerma
8 g suola
1 kpl kananmuna
1 rkl fenkolinsiemen
1 kpl sitruunankuori
5 kpl tillinoksa
- Sekoita kylmä haukimassa tehosekoittimessa suolan kanssa, lisää kananmuna ja sen jälkeen kerma ohuena nauhana kunnes massa on tasaisen emulgoitunut.
- Hienonna tilli, fenkolinsiemenet ja raasta sitruunankuori ja sekoita ne hyvin haukimassan joukkoon.
- Muotoile haukimassasta kelmun avulla palloja.
- Laita vesi kattilaan mihin pallot mahtuvat ja aseta lämpötila lämpömittaria käyttäen 60°C-astetta.
- Hauduta palloja 15 min kattilassa ja jäähdytä sen jälkeen nopeasti jäävedessä.
- Poista haukipallot kelmuista ja hiillosta pallot kaasupolttimella.
- Lämmitä pallot rapukastikkeessa ennen tarjoilua ja tarjoile marinoidun fenkolin kanssa.
200 g kokonainen katkarapu
30 g Fenkolin vihreä osa joka jää marinoidusta fenkolista yli
1 kpl shalottisipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1 rkl fenkolinsiemen
1 rkl korianterinsiemen
1 tl Gochujang-chilitahna
1 rkl tomaattipyre
1 dl valkoviini
1 dl vesi
2 dl kuohukerma
rypsiöljyä ja merisuolaa
- Kuumenna kattila ja kuullota sulaneet ravut pienessä tilkassa öljyä.
- Hienonna kasvikset ja lisää kasvikset sekä kuivat mausteet.
- Freesaa hetki – lisää tomaattipyree ja chilitahna.
- Freesaa hetki ja lisää valkoviini. Kiehauta ja anna haihtua puoleen, lisää vesi ja keitä puoleen.
- Siivilöi liemi ja keitä kerman kanssa kasaan kunnes saat paksun kastikkeen.
- Mausta suolalla.
1 kpl fenkoli
1 kpl sitruunanmehu
mustapippuria, suolaa
- Leikkaa fenkolista vihreä osa pois ja säästä rapukastikkeeseen.
- Leikkaa fenkoli ohueksi suikaleeksi ja laita jääveteen rapeutumaan.
- Valuta fenkoli hyvin ennen tarjoilua, mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile heti.
250 g jauhettu hauki
200 g kuohukerma
8 g suola
1 kpl kananmuna
1 rkl fenkolinsiemen
1 kpl sitruunankuori
5 kpl tillinoksa
- Sekoita kylmä haukimassa tehosekoittimessa suolan kanssa, lisää kananmuna ja sen jälkeen kerma ohuena nauhana kunnes massa on tasaisen emulgoitunut.
- Hienonna tilli, fenkolinsiemenet ja raasta sitruunankuori ja sekoita ne hyvin haukimassan joukkoon.
- Muotoile haukimassasta kelmun avulla palloja.
- Laita vesi kattilaan mihin pallot mahtuvat ja aseta lämpötila lämpömittaria käyttäen 60°C-astetta.
- Hauduta palloja 15 min kattilassa ja jäähdytä sen jälkeen nopeasti jäävedessä.
- Poista haukipallot kelmuista ja hiillosta pallot kaasupolttimella.
- Lämmitä pallot rapukastikkeessa ennen tarjoilua ja tarjoile marinoidun fenkolin kanssa.
200 g kokonainen katkarapu
30 g Fenkolin vihreä osa joka jää marinoidusta fenkolista yli
1 kpl shalottisipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1 rkl fenkolinsiemen
1 rkl korianterinsiemen
1 tl Gochujang-chilitahna
1 rkl tomaattipyre
1 dl valkoviini
1 dl vesi
2 dl kuohukerma
rypsiöljyä ja merisuolaa
- Kuumenna kattila ja kuullota sulaneet ravut pienessä tilkassa öljyä.
- Hienonna kasvikset ja lisää kasvikset sekä kuivat mausteet.
- Freesaa hetki – lisää tomaattipyree ja chilitahna.
- Freesaa hetki ja lisää valkoviini. Kiehauta ja anna haihtua puoleen, lisää vesi ja keitä puoleen.
- Siivilöi liemi ja keitä kerman kanssa kasaan kunnes saat paksun kastikkeen.
- Mausta suolalla.
1 kpl fenkoli
1 kpl sitruunanmehu
mustapippuria, suolaa
- Leikkaa fenkolista vihreä osa pois ja säästä rapukastikkeeseen.
- Leikkaa fenkoli ohueksi suikaleeksi ja laita jääveteen rapeutumaan.
- Valuta fenkoli hyvin ennen tarjoilua, mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile heti.