Herukkaparfait ja valkosuklaata

Herukkaparfait

1,5 dl     herukkamehua/herukkapyrettä
50 g    sokeria
3     keltuaista
2     liivatetta
1 dl     kermaa

• Sekoita mehu, sokeri, keltuaiset.
• Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes lämpötila on 80°C-astetta. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
• Anna jäähtyä ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma.
• Kaada muotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia.

Valkosuklaakreemi

1 dl     maitoa
6 kpl     keltuaisia
50 g     sokeria
     sitruunan kuori
150 g     valkosuklaata
2 kpl     liivatelehtiä
0,5 dl     kermaa

• Lisää liivatelehdet kylmään veteen 2 minuutin ajaksi.
• Kiehauta maito, sokeri sekä sitruunan kuori.
• Lisää keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma seos keltuaisten päälle kokoajan sekoittaen.
• Kypsennä seos 80°C-asteiseksi, lisää liivate ja siivilöi.
• Lisää suklaa, sekoita seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
• Lisää kylmä kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
• Jäähdytä massa jääkaapissa huolella, jonka jälkeen vatkaa juoksevaksi ja siirrä pursotinpussiin.

Paahdettua valkosuklaata

100g    valkosuklaata

• Levitä valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda 140°C-asteisessa uunissa kunnes väri on kauniin ruskea.
• Anna jäähtyä kylmässä ja murskaa veitsellä muruiksi.

Koristeeksi:
•    marjoja
•    syötäviä kukkia


Katso myös muut Menun annokset

Herukkaparfait ja valkosuklaata

Herukkaparfait

1,5 dl     herukkamehua/herukkapyrettä
50 g    sokeria
3     keltuaista
2     liivatetta
1 dl     kermaa

• Sekoita mehu, sokeri, keltuaiset.
• Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes lämpötila on 80°C-astetta. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
• Anna jäähtyä ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma.
• Kaada muotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia.

Valkosuklaakreemi

1 dl     maitoa
6 kpl     keltuaisia
50 g     sokeria
     sitruunan kuori
150 g     valkosuklaata
2 kpl     liivatelehtiä
0,5 dl     kermaa

• Lisää liivatelehdet kylmään veteen 2 minuutin ajaksi.
• Kiehauta maito, sokeri sekä sitruunan kuori.
• Lisää keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma seos keltuaisten päälle kokoajan sekoittaen.
• Kypsennä seos 80°C-asteiseksi, lisää liivate ja siivilöi.
• Lisää suklaa, sekoita seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
• Lisää kylmä kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
• Jäähdytä massa jääkaapissa huolella, jonka jälkeen vatkaa juoksevaksi ja siirrä pursotinpussiin.

Paahdettua valkosuklaata

100g    valkosuklaata

• Levitä valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda 140°C-asteisessa uunissa kunnes väri on kauniin ruskea.
• Anna jäähtyä kylmässä ja murskaa veitsellä muruiksi.

Koristeeksi:
•    marjoja
•    syötäviä kukkia


Katso myös muut Menun annokset

Herukkaparfait ja valkosuklaata

Herukkaparfait

1,5 dl     herukkamehua/herukkapyrettä
50 g    sokeria
3     keltuaista
2     liivatetta
1 dl     kermaa

• Sekoita mehu, sokeri, keltuaiset.
• Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes lämpötila on 80°C-astetta. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
• Anna jäähtyä ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma.
• Kaada muotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia.

Valkosuklaakreemi

1 dl     maitoa
6 kpl     keltuaisia
50 g     sokeria
     sitruunan kuori
150 g     valkosuklaata
2 kpl     liivatelehtiä
0,5 dl     kermaa

• Lisää liivatelehdet kylmään veteen 2 minuutin ajaksi.
• Kiehauta maito, sokeri sekä sitruunan kuori.
• Lisää keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma seos keltuaisten päälle kokoajan sekoittaen.
• Kypsennä seos 80°C-asteiseksi, lisää liivate ja siivilöi.
• Lisää suklaa, sekoita seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
• Lisää kylmä kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
• Jäähdytä massa jääkaapissa huolella, jonka jälkeen vatkaa juoksevaksi ja siirrä pursotinpussiin.

Paahdettua valkosuklaata

100g    valkosuklaata

• Levitä valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda 140°C-asteisessa uunissa kunnes väri on kauniin ruskea.
• Anna jäähtyä kylmässä ja murskaa veitsellä muruiksi.

Koristeeksi:
•    marjoja
•    syötäviä kukkia


Katso myös muut Menun annokset