Herukkaparfait
1,5 dl herukkamehua/herukkapyrettä
50 g sokeria
3 keltuaista
2 liivatetta
1 dl kermaa
• Sekoita mehu, sokeri, keltuaiset.
• Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes lämpötila on 80°C-astetta. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
• Anna jäähtyä ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma.
• Kaada muotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
1 dl maitoa
6 kpl keltuaisia
50 g sokeria
sitruunan kuori
150 g valkosuklaata
2 kpl liivatelehtiä
0,5 dl kermaa
• Lisää liivatelehdet kylmään veteen 2 minuutin ajaksi.
• Kiehauta maito, sokeri sekä sitruunan kuori.
• Lisää keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma seos keltuaisten päälle kokoajan sekoittaen.
• Kypsennä seos 80°C-asteiseksi, lisää liivate ja siivilöi.
• Lisää suklaa, sekoita seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
• Lisää kylmä kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
• Jäähdytä massa jääkaapissa huolella, jonka jälkeen vatkaa juoksevaksi ja siirrä pursotinpussiin.
100g valkosuklaata
• Levitä valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda 140°C-asteisessa uunissa kunnes väri on kauniin ruskea.
• Anna jäähtyä kylmässä ja murskaa veitsellä muruiksi.
Koristeeksi:
• marjoja
• syötäviä kukkia
Herukkaparfait
1,5 dl herukkamehua/herukkapyrettä
50 g sokeria
3 keltuaista
2 liivatetta
1 dl kermaa
• Sekoita mehu, sokeri, keltuaiset.
• Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes lämpötila on 80°C-astetta. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
• Anna jäähtyä ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma.
• Kaada muotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
1 dl maitoa
6 kpl keltuaisia
50 g sokeria
sitruunan kuori
150 g valkosuklaata
2 kpl liivatelehtiä
0,5 dl kermaa
• Lisää liivatelehdet kylmään veteen 2 minuutin ajaksi.
• Kiehauta maito, sokeri sekä sitruunan kuori.
• Lisää keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma seos keltuaisten päälle kokoajan sekoittaen.
• Kypsennä seos 80°C-asteiseksi, lisää liivate ja siivilöi.
• Lisää suklaa, sekoita seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
• Lisää kylmä kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
• Jäähdytä massa jääkaapissa huolella, jonka jälkeen vatkaa juoksevaksi ja siirrä pursotinpussiin.
100g valkosuklaata
• Levitä valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda 140°C-asteisessa uunissa kunnes väri on kauniin ruskea.
• Anna jäähtyä kylmässä ja murskaa veitsellä muruiksi.
Koristeeksi:
• marjoja
• syötäviä kukkia
Herukkaparfait
1,5 dl herukkamehua/herukkapyrettä
50 g sokeria
3 keltuaista
2 liivatetta
1 dl kermaa
• Sekoita mehu, sokeri, keltuaiset.
• Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes lämpötila on 80°C-astetta. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
• Anna jäähtyä ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma.
• Kaada muotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
1 dl maitoa
6 kpl keltuaisia
50 g sokeria
sitruunan kuori
150 g valkosuklaata
2 kpl liivatelehtiä
0,5 dl kermaa
• Lisää liivatelehdet kylmään veteen 2 minuutin ajaksi.
• Kiehauta maito, sokeri sekä sitruunan kuori.
• Lisää keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma seos keltuaisten päälle kokoajan sekoittaen.
• Kypsennä seos 80°C-asteiseksi, lisää liivate ja siivilöi.
• Lisää suklaa, sekoita seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
• Lisää kylmä kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
• Jäähdytä massa jääkaapissa huolella, jonka jälkeen vatkaa juoksevaksi ja siirrä pursotinpussiin.
100g valkosuklaata
• Levitä valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda 140°C-asteisessa uunissa kunnes väri on kauniin ruskea.
• Anna jäähtyä kylmässä ja murskaa veitsellä muruiksi.
Koristeeksi:
• marjoja
• syötäviä kukkia