Avondale

Paarl – Etelä-Afrikka

Avondalen  kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historiallisten asiakirjojen mukaan Paarlin laaksossa on tuotettu viiniä  jo yli 300 vuoden ajan. Alue Avondalen ympärillä on ollut ensimmäisiä paikkoja, josta varattiin maata viinin viljelyyn. 


John  ja Ginny Grieve ostivat Avondalen vuonna 1997. Heidän nuorin poikansa Jonathan kiinnostui myös viinintuotannosta ja tarttui haasteeseen muuttaa tilan tuotanto luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä  Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne kaikki 25 perhettä, jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen  nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna levisi raju tulipalo vuorilta. Palon jälkeen kirjaimellisesti tuhkasta nousikin mahdollisuus tuotantomenetelmien muuttamiseen uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. 


Kuluneiden  vuosien aikana Jonathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Menetelmä on nimeltään ”BioLOGIC”, ja se perustuu luonnonmukaisiin sekä biodynaamisiin periaatteisiin – pääroolissa eivät ole erilaiset sertifioinnit, vaan kyseessä on tuotantomenetelmä, joka sopii tilan toimintaan ja elämään. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-makingiä”, joka antaa viineille niiden tarvitseman ajan kehittyäkseen koko potentiaalinsa voimin. Kun viinit saapuvat kuluttajille, ne ovat jo hyvin juotavissa, mutta niillä on myös varastointiin tarvittavaa kestävyyttä ja luonnetta. Avondalella jokainen pienikin askel tähtää kokonaiskuvan ja yksityiskohtien huomioimiseen, ja tämän tuloksena syntyvät tilan erinomaiset viinit. 


Avondalella käytetään ankkoja apuna tilan päivittäisissä töissä. Jonathan Grieve antaa ankkojen kuljeskella vapaasti tarhoilla syömässä etanoita sen sijaan, että etanaongelmaan käytettäisiin torjunta-aineita. Tästä viinisarja onkin saanut hauskan nimensä – Jonty´s Ducks.Jonty’s Ducks Pekin White

Valkoviini, jonka sekoiteessa on käytetty Chenin Blancia, Muscatia, Semillonia ja Viognieria. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan koknaisina terttuina ja rypälemehu saa levätä lämpötilakontrolloiduissa tankeissa yön yli. Viini käy sen jälkeen oman, luonnollisen hiivansa avulla. Pieni osa käy vanhoissa, 600 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen sekä tynnyrissä että tankissa oleva viini lepää sakkansa päällä kuusi kuukautta ja sitä sekoitetaan säännöllisesti. Tämän jälkeen tynnyrin ja tankin viini sekoitetaan.Jonty’s Duck Pekin White 2018

Paarl, Etelä-Afrikka

Rypäleet: Chenin Blanc, Muscat, Semillon, Viognier

Viherkeltainen väri. Avoin, aromikas ja hedelmäinen tuoksu, josta on aistittavissa kypsiä keltaisia hedelmiä – aprikoosia, vivahde kukkeutta, vähän yrttisyyttä sekä kevyttä mausteisuutta. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen ja maukkaan aromikas. Energinen maku on harmoninen ja tasapainoisen viipyilevä. Mainio kumppani rasvaisille ja savustetuille kaloille, grillatuille äyriäisille, yrttisille pastoille ja vaikkapa Wienin leikkeelle. Karahvoi viiniä 15 minuuttia ennen tarjoilua, ja nauti 10–12°C-asteisena keskikokoisesta tulppaaninmallisesta lasista.

14,99 €

Tuotenumero: Alko 922777


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Jonty´s Ducks Family Red 2018

Paarl – South Africa

Rypäleet: 61% Cabernet Sauvignon, 26% Cabernet Franc, 9% Malbec, 4% Petit Verdot

Family Red on Jonty´s Ducks-tuoteperheen uusi tulokas. Viinin rypäleet tulevat 13 – 23 vuoden ikäisistä köynnöksistä. Rypäleistä poistetaan rangat, ne puristetaan kevyesti ja siirretään tankkeihin muutamaksi päiväksi. Käyminen kestää seitsemästä kymmeneen päivää. Terveet ja hyväkuntoiset rypäleet mahdollistavat pitkän, käymisen jälkeisen maseraation, noin 25–30 päivää. Tämän jälkeen viini siirretään toisen, kolmannen ja neljännen kerran käytössä oleviin ranskalaisiin tammitynnyreihin malolaktista käymistä varten. Vanhoja tammitynnyreitä käytettäessä tammen vaikutus viinin makuun on vähäinen, mutta sen vaikutus rakenteeseen on merkittävä. Viini kypsyy tammitynnyreissä 12–16 kuukautta.
Tumma, rubiininpunainen väri. Tyylikäs klassisen bordeaux-punaviinin tuoksu – runsas kypsän mustaherukkainen, karhunvatukkaa, kevyttä paahteisuutta, mokkaa. Täyteläinen, juurevan ryhdikäs maku, jota sävyttää mineraalisuus. Tanniinit ovat hienostuneen silkkisiä. Elegantti hedelmäisyys ja notkea hapokkuus. Lempeän napakka viini. Huikea viini hintaansa nähden – todellinen löytö! Kaada karahviin tunti ennen tarjoilua ja tarjoile 16–17°C-asteisena. Tämä viini sopii erinomaisesti erilaisten grilliherkkujen ääreen, mutta myös padoille ja paisteille.

14,98 €

Tuotenumero: Alko 417177


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Cyclus

Paarl, Etelä-Afrikka
Rypäleet: Roussanne (30%), Chenin Blanc (25%), Chardonnay (15%), Semillon (15%), Viognier (15%)

Cyclus edustaa eteläafrikkalaisen Avondale-viinitalon valkoista lippulaivaviiniä. Viinin nimi ja pullon etiketissä kuvattu pyörre (’cyclus’) kuvaa voimaa ja dynaamisuutta – elämää, energioita ja kiertokulkua. Köynnökset ovat 13–29 vuotta vanhoja ja rypäleet kerätään käsin. Käyminen tapahtuu kokonaisina terttuina 500 litran tammitynnyreissä ja 20 prosenttia tertuista käy maahan haudatuissa isoissa saviruukuissa (qvevreissä) sekä maan päällä olevissa savisissa amforoissa. Tästä valmistusmenetelmän seurauksena viiniin tulee luonteikkaampi rakenne sekä enemmän pituutta ja mineraalisuutta. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta sakkansa kanssa, jota sekoitetaan tasaisin väliajoin viinin kanssa.

 
Viinin tuoksu on intensiivinen ja monivivahteinen. Aromeista löytää trooppisia hedelmiä, pahteisuutta ja tammea. Maku on runsas ja antava, kuiva ja eloisan hapokas. Suutuntuma on leveä ja kypsän hedelmäisessä ja pitkässä mausteisessa jälkimaussa on ripaus hunajaisuutta. Dekantoi tunnin ajan ja tarjoile 12–14°C-asteisena pallomallisesta isomaljaisesta lasista. Erinomainen kumppani paistetuille kaloille, kanaruoille, risotoille ja kermaisille rapukeitoille. (Lasisuositus: Riedel Montrachet)

Hinta: 29,98 €

Alkon tuotenumero: 592327


 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Anima Chenin Blanc 2017

Paarl, Etelä-Afrikka
Rypäleet: Chenin Blanc 100 %

Tämä viini on tehty luomurypäleistä ja rypäleet kerätään aina käsin. Köynnökset ovat jopa 36 vuotta vanhoja ja satomäärä pidetään matalana jotta rypäleet olisivat erittäin konsentroituneita. 80 % rypäleistä puristetaan kokonaisina terttuina heti kun ne saapuvat viininvalmistamoon, ja sen jälkeen viinin käyminen tapahtuu luonnollisesti 500 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta tammitynnyreissä jatkuvasti sekoittaen. 20–25 % rypäleistä käyvät kokonaisina terttuina maan alle haudatuissa saviastioissa (qvevreissä) 4–6 kuukauden ajan. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja käynyt ’oranssi viini’ siirretään kypsymään maan päällä oleviin saviamforoihin. Lopulta viini sekoitetaan tammitynnyreissä kypsyneiden viinien kanssa. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta hiivasakan kanssa.


Viinin tuoksussa on herkullisia melonin, ananksen, hunajan ja sitruunankuoren aromeja. Intensiivisestä ja ryhdikkään mineraalisesta mausta löytyy erilaisia aromeja, persikkaa, karviaismarjaa ja hieno mineraalisuus joka viipyy pitkään. Viini kannattaa dekantoida vähintään tunti ennen tarjoilua ja viilentää noin 10–12°C-asteiseksi. Viini kannattaa tarjota isohkosta tulppaanin mallisesta lasista. Varsin monikäyttöinen viini ruokaisille kala-annoksille, äyriäisille ja vaaleille lihoille, kuten kanalle.

22,89€

Tuotenumero: Alko 923587
 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Genus 2017

Paarl, Etelä-Afrikka

Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot ja Malbec.

Klassinen Bordeaux’n Médoc-tyylinen viini, joka on sekoitettu viidestä eri lajikkeesta – Cabernet Sauvignonista, Merlot'sta, Cabernet Francista, Petit Verdot'sta ja Malbecista. Viini tuotetaan biodynaamisin menetelmin noin 20-30 -vuotiaista viiniköynnöksistä Etelä-Afrikan Paarlista. Rypäleet kerätään aikaisin aamulla jotta ne säilyttävät raikkaan hapokkuutensa. Rangat poistetaan ja rypäleet puristetaan varoen. Käymisen jälkeen viini kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-18 kuukautta.


Tuoksu on tosi klassinen bordeaux-tyylinen – mokkaa, mustaherukkaa, mustaa oliivia, mausteita ja mineraalisuutta. Täyteläisen napakkaa suutuntumaa ryhdittävät silkkiset hienot tanniinit, hillityn elegantti hedemäisyys sekä eloisa hapokkuus. Jälkimaku on pitkä ja harmoninen. Dekantoi viini 2 tuntia ennen tarjoilua ja viilennä 16-17°C-asteiseksi. Nauti isomaljaisesta melko avautuvasta lasista. Erinomainen pihviviini, joka sopii mainiosti myös riistalle, ankanrinnalle ja lampaankareelle. (Lasisuositus: Riedel Performance Bordeaux)


Hinta: 26,50 €

Alkon tuotenumero: 906213


 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale

Paarl – Etelä-Afrikka

Avondalen  kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historiallisten asiakirjojen mukaan Paarlin laaksossa on tuotettu viiniä  jo yli 300 vuoden ajan. Alue Avondalen ympärillä on ollut ensimmäisiä paikkoja, josta varattiin maata viinin viljelyyn. 


John  ja Ginny Grieve ostivat Avondalen vuonna 1997. Heidän nuorin poikansa Jonathan kiinnostui myös viinintuotannosta ja tarttui haasteeseen muuttaa tilan tuotanto luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä  Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne kaikki 25 perhettä, jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen  nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna levisi raju tulipalo vuorilta. Palon jälkeen kirjaimellisesti tuhkasta nousikin mahdollisuus tuotantomenetelmien muuttamiseen uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. 


Kuluneiden  vuosien aikana Jonathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Menetelmä on nimeltään ”BioLOGIC”, ja se perustuu luonnonmukaisiin sekä biodynaamisiin periaatteisiin – pääroolissa eivät ole erilaiset sertifioinnit, vaan kyseessä on tuotantomenetelmä, joka sopii tilan toimintaan ja elämään. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-makingiä”, joka antaa viineille niiden tarvitseman ajan kehittyäkseen koko potentiaalinsa voimin. Kun viinit saapuvat kuluttajille, ne ovat jo hyvin juotavissa, mutta niillä on myös varastointiin tarvittavaa kestävyyttä ja luonnetta. Avondalella jokainen pienikin askel tähtää kokonaiskuvan ja yksityiskohtien huomioimiseen, ja tämän tuloksena syntyvät tilan erinomaiset viinit. 


Avondalella käytetään ankkoja apuna tilan päivittäisissä töissä. Jonathan Grieve antaa ankkojen kuljeskella vapaasti tarhoilla syömässä etanoita sen sijaan, että etanaongelmaan käytettäisiin torjunta-aineita. Tästä viinisarja onkin saanut hauskan nimensä – Jonty´s Ducks.Jonty’s Ducks Pekin White

Valkoviini, jonka sekoiteessa on käytetty Chenin Blancia, Muscatia, Semillonia ja Viognieria. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan koknaisina terttuina ja rypälemehu saa levätä lämpötilakontrolloiduissa tankeissa yön yli. Viini käy sen jälkeen oman, luonnollisen hiivansa avulla. Pieni osa käy vanhoissa, 600 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen sekä tynnyrissä että tankissa oleva viini lepää sakkansa päällä kuusi kuukautta ja sitä sekoitetaan säännöllisesti. Tämän jälkeen tynnyrin ja tankin viini sekoitetaan.Jonty’s Duck Pekin White 2018

Paarl, Etelä-Afrikka

Rypäleet: Chenin Blanc, Muscat, Semillon, Viognier

Viherkeltainen väri. Avoin, aromikas ja hedelmäinen tuoksu, josta on aistittavissa kypsiä keltaisia hedelmiä – aprikoosia, vivahde kukkeutta, vähän yrttisyyttä sekä kevyttä mausteisuutta. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen ja maukkaan aromikas. Energinen maku on harmoninen ja tasapainoisen viipyilevä. Mainio kumppani rasvaisille ja savustetuille kaloille, grillatuille äyriäisille, yrttisille pastoille ja vaikkapa Wienin leikkeelle. Karahvoi viiniä 15 minuuttia ennen tarjoilua, ja nauti 10–12°C-asteisena keskikokoisesta tulppaaninmallisesta lasista.

14,99 €

Tuotenumero: Alko 922777


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Jonty´s Ducks Family Red 2018

Paarl – South Africa

Rypäleet: 61% Cabernet Sauvignon, 26% Cabernet Franc, 9% Malbec, 4% Petit Verdot

Family Red on Jonty´s Ducks-tuoteperheen uusi tulokas. Viinin rypäleet tulevat 13 – 23 vuoden ikäisistä köynnöksistä. Rypäleistä poistetaan rangat, ne puristetaan kevyesti ja siirretään tankkeihin muutamaksi päiväksi. Käyminen kestää seitsemästä kymmeneen päivää. Terveet ja hyväkuntoiset rypäleet mahdollistavat pitkän, käymisen jälkeisen maseraation, noin 25–30 päivää. Tämän jälkeen viini siirretään toisen, kolmannen ja neljännen kerran käytössä oleviin ranskalaisiin tammitynnyreihin malolaktista käymistä varten. Vanhoja tammitynnyreitä käytettäessä tammen vaikutus viinin makuun on vähäinen, mutta sen vaikutus rakenteeseen on merkittävä. Viini kypsyy tammitynnyreissä 12–16 kuukautta.
Tumma, rubiininpunainen väri. Tyylikäs klassisen bordeaux-punaviinin tuoksu – runsas kypsän mustaherukkainen, karhunvatukkaa, kevyttä paahteisuutta, mokkaa. Täyteläinen, juurevan ryhdikäs maku, jota sävyttää mineraalisuus. Tanniinit ovat hienostuneen silkkisiä. Elegantti hedelmäisyys ja notkea hapokkuus. Lempeän napakka viini. Huikea viini hintaansa nähden – todellinen löytö! Kaada karahviin tunti ennen tarjoilua ja tarjoile 16–17°C-asteisena. Tämä viini sopii erinomaisesti erilaisten grilliherkkujen ääreen, mutta myös padoille ja paisteille.

14,98 €

Tuotenumero: Alko 417177


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Cyclus

Paarl, Etelä-Afrikka
Rypäleet: Roussanne (30%), Chenin Blanc (25%), Chardonnay (15%), Semillon (15%), Viognier (15%)

Cyclus edustaa eteläafrikkalaisen Avondale-viinitalon valkoista lippulaivaviiniä. Viinin nimi ja pullon etiketissä kuvattu pyörre (’cyclus’) kuvaa voimaa ja dynaamisuutta – elämää, energioita ja kiertokulkua. Köynnökset ovat 13–29 vuotta vanhoja ja rypäleet kerätään käsin. Käyminen tapahtuu kokonaisina terttuina 500 litran tammitynnyreissä ja 20 prosenttia tertuista käy maahan haudatuissa isoissa saviruukuissa (qvevreissä) sekä maan päällä olevissa savisissa amforoissa. Tästä valmistusmenetelmän seurauksena viiniin tulee luonteikkaampi rakenne sekä enemmän pituutta ja mineraalisuutta. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta sakkansa kanssa, jota sekoitetaan tasaisin väliajoin viinin kanssa.

 
Viinin tuoksu on intensiivinen ja monivivahteinen. Aromeista löytää trooppisia hedelmiä, pahteisuutta ja tammea. Maku on runsas ja antava, kuiva ja eloisan hapokas. Suutuntuma on leveä ja kypsän hedelmäisessä ja pitkässä mausteisessa jälkimaussa on ripaus hunajaisuutta. Dekantoi tunnin ajan ja tarjoile 12–14°C-asteisena pallomallisesta isomaljaisesta lasista. Erinomainen kumppani paistetuille kaloille, kanaruoille, risotoille ja kermaisille rapukeitoille. (Lasisuositus: Riedel Montrachet)

Hinta: 29,98 €

Alkon tuotenumero: 592327


 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Anima Chenin Blanc 2017

Paarl, Etelä-Afrikka
Rypäleet: Chenin Blanc 100 %

Tämä viini on tehty luomurypäleistä ja rypäleet kerätään aina käsin. Köynnökset ovat jopa 36 vuotta vanhoja ja satomäärä pidetään matalana jotta rypäleet olisivat erittäin konsentroituneita. 80 % rypäleistä puristetaan kokonaisina terttuina heti kun ne saapuvat viininvalmistamoon, ja sen jälkeen viinin käyminen tapahtuu luonnollisesti 500 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta tammitynnyreissä jatkuvasti sekoittaen. 20–25 % rypäleistä käyvät kokonaisina terttuina maan alle haudatuissa saviastioissa (qvevreissä) 4–6 kuukauden ajan. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja käynyt ’oranssi viini’ siirretään kypsymään maan päällä oleviin saviamforoihin. Lopulta viini sekoitetaan tammitynnyreissä kypsyneiden viinien kanssa. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta hiivasakan kanssa.


Viinin tuoksussa on herkullisia melonin, ananksen, hunajan ja sitruunankuoren aromeja. Intensiivisestä ja ryhdikkään mineraalisesta mausta löytyy erilaisia aromeja, persikkaa, karviaismarjaa ja hieno mineraalisuus joka viipyy pitkään. Viini kannattaa dekantoida vähintään tunti ennen tarjoilua ja viilentää noin 10–12°C-asteiseksi. Viini kannattaa tarjota isohkosta tulppaanin mallisesta lasista. Varsin monikäyttöinen viini ruokaisille kala-annoksille, äyriäisille ja vaaleille lihoille, kuten kanalle.

22,89€

Tuotenumero: Alko 923587
 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Genus 2017

Paarl, Etelä-Afrikka

Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot ja Malbec.

Klassinen Bordeaux’n Médoc-tyylinen viini, joka on sekoitettu viidestä eri lajikkeesta – Cabernet Sauvignonista, Merlot'sta, Cabernet Francista, Petit Verdot'sta ja Malbecista. Viini tuotetaan biodynaamisin menetelmin noin 20-30 -vuotiaista viiniköynnöksistä Etelä-Afrikan Paarlista. Rypäleet kerätään aikaisin aamulla jotta ne säilyttävät raikkaan hapokkuutensa. Rangat poistetaan ja rypäleet puristetaan varoen. Käymisen jälkeen viini kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-18 kuukautta.


Tuoksu on tosi klassinen bordeaux-tyylinen – mokkaa, mustaherukkaa, mustaa oliivia, mausteita ja mineraalisuutta. Täyteläisen napakkaa suutuntumaa ryhdittävät silkkiset hienot tanniinit, hillityn elegantti hedemäisyys sekä eloisa hapokkuus. Jälkimaku on pitkä ja harmoninen. Dekantoi viini 2 tuntia ennen tarjoilua ja viilennä 16-17°C-asteiseksi. Nauti isomaljaisesta melko avautuvasta lasista. Erinomainen pihviviini, joka sopii mainiosti myös riistalle, ankanrinnalle ja lampaankareelle. (Lasisuositus: Riedel Performance Bordeaux)


Hinta: 26,50 €

Alkon tuotenumero: 906213


 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale

Paarl – Etelä-Afrikka

Avondalen  kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historiallisten asiakirjojen mukaan Paarlin laaksossa on tuotettu viiniä  jo yli 300 vuoden ajan. Alue Avondalen ympärillä on ollut ensimmäisiä paikkoja, josta varattiin maata viinin viljelyyn. 


John  ja Ginny Grieve ostivat Avondalen vuonna 1997. Heidän nuorin poikansa Jonathan kiinnostui myös viinintuotannosta ja tarttui haasteeseen muuttaa tilan tuotanto luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä  Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne kaikki 25 perhettä, jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen  nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna levisi raju tulipalo vuorilta. Palon jälkeen kirjaimellisesti tuhkasta nousikin mahdollisuus tuotantomenetelmien muuttamiseen uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. 


Kuluneiden  vuosien aikana Jonathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Menetelmä on nimeltään ”BioLOGIC”, ja se perustuu luonnonmukaisiin sekä biodynaamisiin periaatteisiin – pääroolissa eivät ole erilaiset sertifioinnit, vaan kyseessä on tuotantomenetelmä, joka sopii tilan toimintaan ja elämään. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-makingiä”, joka antaa viineille niiden tarvitseman ajan kehittyäkseen koko potentiaalinsa voimin. Kun viinit saapuvat kuluttajille, ne ovat jo hyvin juotavissa, mutta niillä on myös varastointiin tarvittavaa kestävyyttä ja luonnetta. Avondalella jokainen pienikin askel tähtää kokonaiskuvan ja yksityiskohtien huomioimiseen, ja tämän tuloksena syntyvät tilan erinomaiset viinit. 


Avondalella käytetään ankkoja apuna tilan päivittäisissä töissä. Jonathan Grieve antaa ankkojen kuljeskella vapaasti tarhoilla syömässä etanoita sen sijaan, että etanaongelmaan käytettäisiin torjunta-aineita. Tästä viinisarja onkin saanut hauskan nimensä – Jonty´s Ducks.Jonty’s Ducks Pekin White

Valkoviini, jonka sekoiteessa on käytetty Chenin Blancia, Muscatia, Semillonia ja Viognieria. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan koknaisina terttuina ja rypälemehu saa levätä lämpötilakontrolloiduissa tankeissa yön yli. Viini käy sen jälkeen oman, luonnollisen hiivansa avulla. Pieni osa käy vanhoissa, 600 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen sekä tynnyrissä että tankissa oleva viini lepää sakkansa päällä kuusi kuukautta ja sitä sekoitetaan säännöllisesti. Tämän jälkeen tynnyrin ja tankin viini sekoitetaan.Jonty’s Duck Pekin White 2018

Paarl, Etelä-Afrikka

Rypäleet: Chenin Blanc, Muscat, Semillon, Viognier

Viherkeltainen väri. Avoin, aromikas ja hedelmäinen tuoksu, josta on aistittavissa kypsiä keltaisia hedelmiä – aprikoosia, vivahde kukkeutta, vähän yrttisyyttä sekä kevyttä mausteisuutta. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen ja maukkaan aromikas. Energinen maku on harmoninen ja tasapainoisen viipyilevä. Mainio kumppani rasvaisille ja savustetuille kaloille, grillatuille äyriäisille, yrttisille pastoille ja vaikkapa Wienin leikkeelle. Karahvoi viiniä 15 minuuttia ennen tarjoilua, ja nauti 10–12°C-asteisena keskikokoisesta tulppaaninmallisesta lasista.

14,99 €

Tuotenumero: Alko 922777


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Jonty´s Ducks Family Red 2018

Paarl – South Africa

Rypäleet: 61% Cabernet Sauvignon, 26% Cabernet Franc, 9% Malbec, 4% Petit Verdot

Family Red on Jonty´s Ducks-tuoteperheen uusi tulokas. Viinin rypäleet tulevat 13 – 23 vuoden ikäisistä köynnöksistä. Rypäleistä poistetaan rangat, ne puristetaan kevyesti ja siirretään tankkeihin muutamaksi päiväksi. Käyminen kestää seitsemästä kymmeneen päivää. Terveet ja hyväkuntoiset rypäleet mahdollistavat pitkän, käymisen jälkeisen maseraation, noin 25–30 päivää. Tämän jälkeen viini siirretään toisen, kolmannen ja neljännen kerran käytössä oleviin ranskalaisiin tammitynnyreihin malolaktista käymistä varten. Vanhoja tammitynnyreitä käytettäessä tammen vaikutus viinin makuun on vähäinen, mutta sen vaikutus rakenteeseen on merkittävä. Viini kypsyy tammitynnyreissä 12–16 kuukautta.
Tumma, rubiininpunainen väri. Tyylikäs klassisen bordeaux-punaviinin tuoksu – runsas kypsän mustaherukkainen, karhunvatukkaa, kevyttä paahteisuutta, mokkaa. Täyteläinen, juurevan ryhdikäs maku, jota sävyttää mineraalisuus. Tanniinit ovat hienostuneen silkkisiä. Elegantti hedelmäisyys ja notkea hapokkuus. Lempeän napakka viini. Huikea viini hintaansa nähden – todellinen löytö! Kaada karahviin tunti ennen tarjoilua ja tarjoile 16–17°C-asteisena. Tämä viini sopii erinomaisesti erilaisten grilliherkkujen ääreen, mutta myös padoille ja paisteille.

14,98 €

Tuotenumero: Alko 417177


Varmistaaksesi viinin saatavuuden, tarkista viereisen Alkon verkkokauppalinkin kautta tuotteen myymäläkohtainen saatavuus. Löydät sen viinin tuotesivulta Alkosta kohdasta ‘Katso
myymäläsaatavuus’.


Huom!

Katso videolta neuvot miten viini kannattaa tarjoilla, jotta se tarjoaa parhaan nautittavuuden.

Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Cyclus

Paarl, Etelä-Afrikka
Rypäleet: Roussanne (30%), Chenin Blanc (25%), Chardonnay (15%), Semillon (15%), Viognier (15%)

Cyclus edustaa eteläafrikkalaisen Avondale-viinitalon valkoista lippulaivaviiniä. Viinin nimi ja pullon etiketissä kuvattu pyörre (’cyclus’) kuvaa voimaa ja dynaamisuutta – elämää, energioita ja kiertokulkua. Köynnökset ovat 13–29 vuotta vanhoja ja rypäleet kerätään käsin. Käyminen tapahtuu kokonaisina terttuina 500 litran tammitynnyreissä ja 20 prosenttia tertuista käy maahan haudatuissa isoissa saviruukuissa (qvevreissä) sekä maan päällä olevissa savisissa amforoissa. Tästä valmistusmenetelmän seurauksena viiniin tulee luonteikkaampi rakenne sekä enemmän pituutta ja mineraalisuutta. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta sakkansa kanssa, jota sekoitetaan tasaisin väliajoin viinin kanssa.

 
Viinin tuoksu on intensiivinen ja monivivahteinen. Aromeista löytää trooppisia hedelmiä, pahteisuutta ja tammea. Maku on runsas ja antava, kuiva ja eloisan hapokas. Suutuntuma on leveä ja kypsän hedelmäisessä ja pitkässä mausteisessa jälkimaussa on ripaus hunajaisuutta. Dekantoi tunnin ajan ja tarjoile 12–14°C-asteisena pallomallisesta isomaljaisesta lasista. Erinomainen kumppani paistetuille kaloille, kanaruoille, risotoille ja kermaisille rapukeitoille. (Lasisuositus: Riedel Montrachet)

Hinta: 29,98 €

Alkon tuotenumero: 592327


 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Anima Chenin Blanc 2017

Paarl, Etelä-Afrikka
Rypäleet: Chenin Blanc 100 %

Tämä viini on tehty luomurypäleistä ja rypäleet kerätään aina käsin. Köynnökset ovat jopa 36 vuotta vanhoja ja satomäärä pidetään matalana jotta rypäleet olisivat erittäin konsentroituneita. 80 % rypäleistä puristetaan kokonaisina terttuina heti kun ne saapuvat viininvalmistamoon, ja sen jälkeen viinin käyminen tapahtuu luonnollisesti 500 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta tammitynnyreissä jatkuvasti sekoittaen. 20–25 % rypäleistä käyvät kokonaisina terttuina maan alle haudatuissa saviastioissa (qvevreissä) 4–6 kuukauden ajan. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja käynyt ’oranssi viini’ siirretään kypsymään maan päällä oleviin saviamforoihin. Lopulta viini sekoitetaan tammitynnyreissä kypsyneiden viinien kanssa. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta hiivasakan kanssa.


Viinin tuoksussa on herkullisia melonin, ananksen, hunajan ja sitruunankuoren aromeja. Intensiivisestä ja ryhdikkään mineraalisesta mausta löytyy erilaisia aromeja, persikkaa, karviaismarjaa ja hieno mineraalisuus joka viipyy pitkään. Viini kannattaa dekantoida vähintään tunti ennen tarjoilua ja viilentää noin 10–12°C-asteiseksi. Viini kannattaa tarjota isohkosta tulppaanin mallisesta lasista. Varsin monikäyttöinen viini ruokaisille kala-annoksille, äyriäisille ja vaaleille lihoille, kuten kanalle.

22,89€

Tuotenumero: Alko 923587
 Siirry Alkon verkkokauppaan

Avondale Genus 2017

Paarl, Etelä-Afrikka

Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot ja Malbec.

Klassinen Bordeaux’n Médoc-tyylinen viini, joka on sekoitettu viidestä eri lajikkeesta – Cabernet Sauvignonista, Merlot'sta, Cabernet Francista, Petit Verdot'sta ja Malbecista. Viini tuotetaan biodynaamisin menetelmin noin 20-30 -vuotiaista viiniköynnöksistä Etelä-Afrikan Paarlista. Rypäleet kerätään aikaisin aamulla jotta ne säilyttävät raikkaan hapokkuutensa. Rangat poistetaan ja rypäleet puristetaan varoen. Käymisen jälkeen viini kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-18 kuukautta.


Tuoksu on tosi klassinen bordeaux-tyylinen – mokkaa, mustaherukkaa, mustaa oliivia, mausteita ja mineraalisuutta. Täyteläisen napakkaa suutuntumaa ryhdittävät silkkiset hienot tanniinit, hillityn elegantti hedemäisyys sekä eloisa hapokkuus. Jälkimaku on pitkä ja harmoninen. Dekantoi viini 2 tuntia ennen tarjoilua ja viilennä 16-17°C-asteiseksi. Nauti isomaljaisesta melko avautuvasta lasista. Erinomainen pihviviini, joka sopii mainiosti myös riistalle, ankanrinnalle ja lampaankareelle. (Lasisuositus: Riedel Performance Bordeaux)


Hinta: 26,50 €

Alkon tuotenumero: 906213


 Siirry Alkon verkkokauppaan